Redactia.ro
Home » Știri » Studiu controversat. Afecțiunea care ar apăra organismul în fața Covid-19

Studiu controversat. Afecțiunea care ar apăra organismul în fața Covid-19

coronavirus studiu

Răcelile anterioare pot antrena sistemul imunitar pentru lupta împotriva noului coronavirus, arată un studiu recent efectuat de revista Science.Astfel, infecțiile anterioare cu virusurile care provoacă răceli pot ataca COVID-19.

Ce afecțiune apară organismul în infecția cu coronavirus

Un studiu controversat ar putea schimba ce știm despre coronavirus. Acesta arată că celulele imunitare T, adică limfocitele T, cele responsabile de recunoașterea și contratacul răcelilor comune este responsabil și pentru recunoașterea unor părți din virusul Sars-CoV-2.

Totuși, oamenii de știință care au efectuat studiul au atras atenția asupra faptului că ipoteza lor este una „speculativă”, așa că nu se poate vorbi în acest moment despre un efect general asupra tutror oamenilor. În orice caz, această descoperire ar putea explica motivul pentru care unii oameni suferă de forme mai grave ale bolii, iar alți pacienți au doar forme ușoare.

Ce spun specialiștii despre acest studiu controversat

“Am demonstrat acum că, în cazul anumitor oameni, memoria preexistentă a limfocitelor T faţă de coronavirusurile care produc banala răceală poate recunoaşte părţi din SARS-CoV-2 sau chiar structura sa moleculară exactă”, susţine într-un comunicat unul dintre coordonatorii acestui studiu, Daniela Weiskopf, profesor asistent la Institutul pentru Imunologie La Jolla din La Jolla, California.

Profesorul a mai spus și că consecința faptului că celulele imunitare T răspund în fața răcelilor pot determina și o luptă împotriva COVID-19.

“Dacă ai un răspuns imunitar din partea limfocitelor T, poţi beneficia de o reacţie mult mai rapidă şi mai puternică a organismului în faţa acestei boli”, a mai explicat el.

În același timp, specialistul Alessandro Sette a vorbit despre faptul că memoria limfocitelor poate determina diferențele între răceala și coronavirus.

“Acest studiu oferă dovezi moleculare directe foarte puternice conform cărora memoria limfocitelor T poate detecta secvenţe foarte similare între coronavirusurile care produc răceala comună şi SARS-CoV-2”, a explicat specialistul Alessandro Sette.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: