Redactia.ro
Home » Știri » Studiu. Covid-19 a ajuns în Europa mai devreme de 2020. Era în Italia din septembrie 2019

Studiu. Covid-19 a ajuns în Europa mai devreme de 2020. Era în Italia din septembrie 2019

Țările lovite de valul doi al pandemiei

Un studiu scoate la iveală detalii uimitoare despre coronavirus. Acesta ar fi ajuns în Europa mai devreme decât am fost informați până acum. Mai exact, în Italia, Covid-19 s-a răspândit încă din septembrie 2019.

Coronavirusul a ajuns mai devreme în Europa

Noi detalii ies la iveală despre coronavirus. Potrivit unui studiu realizat de Centrul Naţional al Cancerului, Covid-19 a ajuns în Europa, mai exact în Italia încă din luna septembrie 2019. Asta în condițiile în care am fost informați până acum faptul că primul pacient infectat a fost raportat pe 21 februarie 2020 în regiunea de nord a Lombardiei, informează Digi 24.

Giovanni Apolone, co-autorul studiului este cel care a lansat această nouă informație, deoarece el a sesizat în urma unor rezultate al testelor pentru anticorpi că erau unii participanți cu anticorpi încă din luna octombrie 2019. Acest lucru denotă faptu că oamenii s-au infectat cu virusul nemilos încă din septembrie 2019.

Am fost uimiţi să descoperim persoane asimptomatice care, în urma testelor, aflau că au anticorpi. Practic, ne dăm seama că virusul poate circula într-o variantă mai uşoară şi odată cu creşterea ratei de infectare, să devină mai puternic şi mai letal”, a adăugat Giovanni Apolone.

Autorii studiului au mai declarat pentru Reuters că în Lombardia, în decembrie 2019, spitalele au avut o creștere mare de persoane care s-au internat de gripă, dar și de pneumonie severă, însă nu s-a luat în calcul atunci infectarea cu coronavirus, deoarece acesta abia începea să se facă cunoscut doar în Wuhan, China.

Ce crede OMS despre acest studiu

OMS a precizat că va analiza concluziile studiului din Italia și urmează să vină cu explicații. Totodată, OMS a declarat de la bun început că ceea ce știm despre coronavirus este din datele oferite de autoritățile din Wuhan, China, primul oraș din lume afectat, în luna decembrie 2019. Dar asta nu reprezintă o dovadă că până atunci virusul nu a circulat.

Amintim că imediat după vindecarea de coronavirus, o persoană poate dezvolta anticorpi benefici pentru tratarea altor bolnavi de Covid-19. În 26 februarie a fost confirmat primul român infectat cu coronavirus. Acesta are 20 de ani şi locuieşte cu bunicii în comuna Prigoria, judeţul Gorj. Iar un bărbat din Filiași, în vârstă de 67 de ani este primul român ucis de Covid-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: