Redactia.ro
Home » Știri » SUA aduce un număr substanțial de trupe în România. Românii sunt aliații cheie pe care se bazează America

SUA aduce un număr substanțial de trupe în România. Românii sunt aliații cheie pe care se bazează America

SUA aduce un număr substanțial de trupe în România. Românii sunt aliații cheie pe care se bazează America

Ambasadorul Statelor Unite susține că românii sunt pilonii vitali ai strategiei politice de apărare a acestora și a Nato,  iar România nu ar trebui să se preocupe vreodată de diluarea granițelor. Flancul de sud-est al Europei își va păstra integritatea și va fi pe deplin protejat.

România, gazdă pentru trupele americane

Toate aceste cuvinte au fost transmise cu laudă la adresa țării nostre de către Adrian Zuckerman, reprezentatul Americii, la Consiliul din România al Ligii Navale a Statelor Unite, care a avut loc la Eforie Nord.

Zuckerman a mai ținut să mulțumească României pentru buna prietenie  și pentru ce a dat dovadă țara noastră de-a lungul colaborării cu Statele Unite.

„Președintele Trump și cu mine mulțumim României pentru că este un mare aliat și prieten” , a declarat Ambasadorul SUA.

America are trupe de soldați la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu în Constanța, de asemenea mica noastră țară găzduiește aproximatix 1.000 de soldați americani, care fac parte din amplasamentul sistemului Aegis Ashore la Deveselu, care este un element cheie în apărarea Europei.

Aliații de nădejde ai Statelor Unite sunt românii

Americanii au declarat în nenumărate rânduri că prețuiesc foarte mult parteneriatul strategic cu România, precum și alianța cu Nato.

„Suntem mândri să fim prezenți în regiunea Mării Negre  ca parte a angajamentului nostru pentru pace, securitate și prosperitate în regiune și nu numai” , a mai avut de completat ambasadorul.

Donald Trump a menționat încă din luna iunie că va suplimenta trupele din România în contextul în care Rusia își exercită în mod agresiv întărirea capacităților militare din zona Mării Negre.

Pe de altă parte decizia se datorează și tensiunilor dintre SUA și Germania, țară pe care a numit-o chiar delicventă, aceasta din urmă datorând foarte mulți bani Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

Tensiunile dintre Berlin și Washington l-au determinat pe Trump să retragă până la 25.000 de militari din fosta țară nazistă și să-i îndrepte către o țară mai mică, precum România.

Trump nu s-a sfiit să atace cu dure cuvinte Germania : „datorează NATO miliarde de dolari”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: