Redactia.ro
Home » Știri » Curtea Supremă validează decizia de a construi zidul dintre SUA și Mexic. Un singur vot a făcut diferența

Curtea Supremă validează decizia de a construi zidul dintre SUA și Mexic. Un singur vot a făcut diferența

Curtea Supremă validează decizia de a construi zidul dintre SUA și Mexic. Un singur vot a făcut diferența

S-a hotărât începerea construirii zidului dintre cele două state de către Curtea Supremă, scorul fiind de 5 la 4. Unul dintre judecătorii care au rămas fermi împotriva acestei decizii a declarat că nu consideră că această decizie poate fi cea finală.

Autoritățile trebuie să mai stabilească legalitățile financiare, costurile pot ajunge la 2,5 miliarde de dolari. Segmentul de zid care se va construi va străbate statele Arizona și New Mexico.

Procesul pe rol a adunat cinci voturi pentru și 4 contra

Atât avocatul părții reclamante cât și ONG-ul pentru Uniunea Americană pentru Libertăți Civile ( ACLU ) susțin că vor continua să lupte împotriva celor ce doresc construirea zidului.

“Ne vom întoarce în fața Instanței Supreme și vom stopa pentru totdeauna construirea graniței xenofobe a lui Trump” a adăugat Dror Ladin, avocatul.

Disputa dintre ACLU și Donald Trump provine din dorința ONG-ului de a nu folosi banii Pentagonului pentru a construi zidul de-a lungul graniței de sud-vest.

Luna trecută o instanță federală de apel  s-a pronunțat împotriva lui Trump, argumentând că administrația nu are autoritatea de a devia fondurile Pentagonului pentru a construi bariere suplimentare pe frontiera SUA-Mexic, fără autorizația congresală.

Avocații Ministerului Justiției au cerut judecătorilor să stopeze demararea construcției și să reia cazul, fapt ce determină o amânare, însă cel mai târziu în toamna acestui an se va lua o decizie finală în ceea ce privește delimitarea frontierei dintre cele două state cu un zid plătit din banii care acum aparțin administrației Pentagonului.

Construirea zidului dintre SUA și Mexic a declanșat multe procese

La rândul lor avocații Gurvernului Statelor Unite au intentat nenumărate procese împotriva proprietarilor de terenuri din sudul Texasului incluzând aici case, business-uri și chiar  un orfelinat catolic pentru a primi acces la zona în care urmează să se construiască zidul.

În zona vecină, Rio Grande Valley, instanţele federale le-au permis guvernului să ocupe cât mai mult teren pentru a începe construcţiile.

În timpul pandemiei de coronavirus, Trump a mers mai departe cu zidul de la frontiera SUA-Mexic, procesul având loc în ambele părţi.

De când Donald Trump a fost ales preşedinte în urmă cu aproape patru ani, s-au construit aproape 261 de kilometri de bariere de-a lungul graniţei. Însă numărul este departe de cel promis de Trump (804 km) până la finalul anului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: