Redactia.ro
Home » Stil de viață » Va fi TikTok interzis în America? Ce putere are Trump asupra social media?

Va fi TikTok interzis în America? Ce putere are Trump asupra social media?

tiktok.interzis

Ȋn această săptămână, președintele Trump a discutat despre interzicerea uneia dintre celei mai populare aplicații, TikTok, care a fost descărcată de peste 165 de milioane de ori în S.U.A.

 

Comentariile sale au venit la o zi după ce secretarul de stat Mike Pompeo a plătit o asemenea interdicție ca parte a unui război comercial cu China. TikTok este deținut de ByteDance, cu sediul la Beijing, iar criticii avertizează că guvernul chinez poate să-i spioneze pe utilizatorii săi.

 

Însă, în timp ce administrația Trump a vorbit despre „interzicerea” TikTok, nu este clar dacă poate fi fost realizată o astfel de interdicție. Orice fel de decret prin care se impune oamenilor să nu folosească aplicația ar fi neconstituțional – și ar nu fi respectat cu rezistență din partea a milioane de americani, în special a tinerilor, pentru care TikTok a devenit o formă de exprimare culturală.

 

Potrivit avocaților de la Electronic Frontier Foundation (EFF), un grup de drepturi digitale, promisiunea lui Trump de a interzice TikTok este mai mult o ameninţare deşartă.

 

Toate acestea nu înseamnă că încercările de a limita TikTok nu vor reuși. Senatorii ambelor părți au solicitat investigarea legăturilor aplicației cu China, iar alte țări – în special India – iau măsuri pentru interzicerea aplicației. Dar pe termen scurt, americanii pot simți încredere că TikTok nu va fi interzis curând.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini