Redactia.ro
Home » Știri » SUA, nou ajutor financiar pentru Ucraina. Un miliard de dolari au dat Statele Unite într-o singură săptămână

SUA, nou ajutor financiar pentru Ucraina. Un miliard de dolari au dat Statele Unite într-o singură săptămână

GALERIE FOTO (2)

Ajutoarele din partea Statelor Unite ale Americii pentru Ucraina ating o sumă fără precedent. Într-o sigură săptămână, SUA au ajutat Ucraina cu un miliard de dolari. Casa Albă a transmis printr-un comunicat ce sumă vrea să acorde din nou țării atacate de armata lui Putin.

SUA ajută financiar Ucraina cu sume fără precedent

Președintele american Joe Biden a propus alocarea a încă 6,9 miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina să se apere de invazia rusească și pentru a consolida securitatea europeană prin intermediul NATO. Casa Albă a precizat odată cu prezentarea bugetului pentru 2023 că fondurile vor fi folosite pentru a „spori capacitățile și pregătirea forțelor americane, ale aliaților din NATO și ale partenerilor regionali în fața agresiunii rusești”.

La jumătatea lui martie, preşedintele american Joe Biden a anunțat că SUA trimit un ajutor militar suplimentar în valoare de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, care include drone şi sisteme antiaeriene, informează Reuters.

Aceeași sursă a precizat că la cererea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care s-a adresat Congresului SUA, Joe Biden a spus: „vom ajuta Ucraina să se doteze cu sisteme de apărare antiaeriană suplimentare şi cu o rază mai lungă de acţiune”.

SUA: Un miliard de dolari, într-o singură săptămână, pentru Ucraina

Suma totală alocată într-o singură săptămână pentru a sprijini armata ucraineană în faţa invaziei ruse a ajuns la valoarea „fără precedent” de un miliard de dolari, potrivit lui Biden.

Sprijinul militar trimis de SUA Ucrainei a inclus și în jur de 800 de sisteme antiaeriene și 2.000 de rachete antitanc, au declarat mai mulți oficiali americani ce cunosc detaliile planului de ajutor, conform BBC. Potrivit acestora, Joe Biden ar fi trimis, de asemenea, drone de luptă americane – cerute în mod specific de Volodimir Zelenski în lupta împotriva Rusiei.

În privința sprijinului pentru Ucraina, Joe Biden a declarat atunci:

„America este liderul acestui efort, împreună cu aliații și partenerii noștri, oferind astăzi un nivel enorm de securitate și asistență umanitară, și vom continua să facem mai mult în zilele și săptămânile următoare”.

Statele Unite nu vor oferi, însă, avioane de luptă Ucrainei, pe care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a cerut în mod repetat. SUA au susținut că avioanele de luptă nu sunt necesare în războiul din Ucraina.

Biden: Putin e criminal de război

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a numit, cu două săptămâni în urmă, pentru prima dată în mod public pe Vladimir Putin drept „criminal de război”.

Purtătorul de Cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a transmis că remarca lui Biden „vorbește de la sine”, în timpul unei conferințe de presă imediat după afirmația făcută de președintele Americii.

Kremlinul a calificat, potrivit agenției de presă TASS, afirmația președintelui american drept „de neiertat”, a transmis BBC.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: