Redactia.ro
Home » Știri » Sume uriașe cheltuite de stat pentru românii care au intrat în carantină în perioada stării de urgență

Sume uriașe cheltuite de stat pentru românii care au intrat în carantină în perioada stării de urgență

Sume uriașe cheltuite de stat pentru românii care au intrat în carantină în perioada stării de urgență

Statul a cheltuit sume uriașe de bani pentru cetățenii români care au intrat în carantină în perioada stării de urgență. Guvernul a repartizat sume în fiecare județ, în valoare totală de 190 de milioane de lei.

Sume uriașe cheltuite de stat pentru românii care au intrat în carantină în perioada stării de urgență

Potrivit raportului Curții de Conturi, statul a cheltuit sume importante de bani pentru românii care au intrat în carantină pe timpul stării de urgență.

Astfel, pentru fiecare persoană pe care statul a trimis-o în carantină, pe timpul perioadei stării de urgență, a cheltuit 3.028 lei.

Totodată, numărul persoanelor care au intrat în carantină este de 62.402 la nivel național, acestea fiind cazate în spațiile special amenajate pe bază de contract. Au existat cazuri în care cheltuielile au fost duble, chiar dacă media pe țară a costurilor cu persoanele carantinate depășește cu puțin 3.000 de lei.

În județe precum București, Brașov, suma cheltuită cu persoanele carantinate au fost de 5.462 de lei/ persoană și respectiv, 5.389 lei.

Pentru fiecare persoană cazată într-un spațiu amenajat în baza unui contract din București, s-au cheltuit 5.309 lei, în vreme ce carantinarea în spații puse la dispoziție în mod gratuit a costat 12.836 de lei de persoană.

Care este județul cu cele mai mici cheltuieli?

Potrivit raportului, Constanța este județul cu cele mai mici cheltuieli. Aici au fost carantinate 21 de persoane, pentru care costul mediu a fost de 48 de lei de persoană. Cele mai multe persoane au intrat în carantină în Bihor, unde statul a cheltuit 2.931 de lei/ persoană.

Mai mult, bugetele principalilor ordonatori de credite au fost suplimentate, alocându-se fonduri în valoare de 15,638 milioane lei pentru cele 42 de județe.

Suma de bani a fost folosită pentru acoperirea cheltuielilor cu personalul din servicii sociabile aflate în izolare preventivă la locul de muncă, dar și pentru cheltuielile pentru carantină și luarea unor măsuri în domeniul sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: