Redactia.ro
Home » Știri » Summitul G7. Liderii mondiali au discutat despre criza ecologică din Brazilia. Decizia privind Rusia

Summitul G7. Liderii mondiali au discutat despre criza ecologică din Brazilia. Decizia privind Rusia

Summitul G7. Liderii mondiali au discutat despre criza ecologică din BraziliaDecizia privind Rusia

Summitul G7 se va încheia luni la Biarritz, în Franța. Liderii mondiali au discutat duminică despre acordurile comerciale și despre criza ecologică din Brazilia și negocierile cu Iranul.

Summitul G7. Liderii mondiali au discutat despre criza ecologică din Brazilia

Duminică, ministrul de externe iranian a făcut și-a făcut aparițșia la summit. Acesta a discutat cu președintele francez Emanuel Macron, iar pentru prima dată premierul Marii Britanii, Boris Jonhson s-a întâlnit cu Donald Trump. Donald Trump l-a numit pe acesta omul cel mai potrivit pentru finalizarea Brexit-ului. Se apre totuși, că Boris i-a precizat președintelui american că SUA este nevoită să facă câteva compromisuri pentru a avea un acord comercial cu Marea Britanie.

Liderii mondiali s-au așezat la aceeași masă unde au discutat despre starea econimiei la nivel global, dar și despre securitatea lumii. Aceștia au decis să transmită un mesaj comun pentru Iran.

Am avut o discuţie constructivă, care a clarificat faptul că toată lumea e de acord că Iranul nu trebuie să obţină arme nucleare şi că toată lumea vrea să obţină acest lucru printr-o soluţie negociată”, a conchis Angela Merkel

Ministrul de externe iranian a făcut o vizită surpriză la summit

O surpriză pentru toți liderii a fost apariția ministrului de externe iranian Mohammad Zarif. Acesta a plecat după câteva ore, după ce a discutat cu președintele francez Macronn.

Cei șapte lideri, s-au pus de acord asupra ideii că G7 fortifică coordonarea și comunicare cu Rusia asupra crizelor actuale. Însă liderii au decis că este prea devreme pentru a-i readuce în proiect pe ruși. În 2014 Rusia a fost exclusă din G8 după anexarea Peninsulei Crimeea. Uniunea Europeană și SUA au impus sancțiuni Rusiei pentru anexarea Crimeei și rolul său în conflictul din estul Ucrainei, soldat cu 13.000 de morți.

Atmosfera a fost una relaxată, iar ziua s-a terminat cu fotografia de grup. Președintele american Donald Trump s-a pupat cu cancelarul germaniei Angela Merkel.

Citeste si:Pădurea Amazonului este distrusă de flăcări. Macron vorbește despre o criză internațională

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: