Redactia.ro
Home » Știri » Pădurea Amazonului este distrusă de flăcări. Macron vorbește despre o criză internațională

Pădurea Amazonului este distrusă de flăcări. Macron vorbește despre o criză internațională

GALERIE FOTO (5) Pădurea Amazonului este distrusă de flăcări. Macron vorbește despre o criză internațională

Pădurea Amazonului este distrusă de flăcări. Președintele Franței, Emanuel Macron susține că numărul mare de incendii din Pădurea Amazoniană arată o criză internațională.

Pădurea Amazonului este distrusă de flăcări

La momentul actual Pădurea Amazoniană este cuprinsă de flăcări, stabilind un record pentru ultimul deceniu. Roraima, Acre, Rondonia și Amazones și Mato Grosso do Sul au fost afectate grav de incendii.

Potrivit Agenției spațiale braziliene, Pădurea Amazoniană din Brazilia a fost afectată de un număr mare de incendii anul acesta. Conform datelor obținute prin satelit, se arată o creștere cu 85% a incendiilor față de aceeași perioadă a anului 2018.

Cifrele oficiale au arătat că mai mult de 75.000 de incendii au fost înregistrate în Brazilia în primele opt luni ale anului, fiind cel mai mare număr din ultimii șase ani. Anul trecut, în aceeași perioadă au fost înregistrate 39.759 de incendii.

Macron vorbeste de o criza internationala

Incendiile forestiere sunt obișnuite în Amazon, mai ales în timpul sezonului secetos. Incendiile izbucnes din cauza naturale, precum fulgere, sau pot fi provocate și de oameni. Fermierii dau foc pentru a-și elibera teritoriile, motiv pentru care focul se extinde. Conform activiștilor, retorica anti-mediu a președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro a încurajat astfel de activități. Președintele a acuzat organizațiile nongurvernamentale că au fost cele care au pus focul pentru a afecta imaginea Guvernului. Acesta a declarat că Guvernul nu are resursele necesare pentru a lupta cu incendiile.

Emanuel Macron, președintele Franței a declarat că numărul de record de incendii din pădurea Amazoniană reprezintă o criză internațională. Motiv pentru care aceasta ar trebui să fie pusă prima în lista subiectelor Summitului G7.

Casa noastră arde”, a scris el pe Twitter. Macron a îndemnat membrii G7 să discute această situație. Însă, totodată Bolsonaro l-a acuzat pe Macron că se foloseste de aceasta problema pentru un „câștig politic”. De asemenea, și secretarul general al ONU Antonio Guterres s-a arătat, îngrijorat de incendiile din pădurea amazoniană.

Citeste si:Incendiile au distrus pădurea Amazoniană. Fumul a devenit vizibil din spațiu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini