Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » „Sunt un tată singur cu două fete..”Cum o necunoscută i-a schimbat viața unui tată singur

„Sunt un tată singur cu două fete..”Cum o necunoscută i-a schimbat viața unui tată singur

Ca tată singur care jonglează între muncă și creșterea a două fetițe mici, niciodată nu m-aș fi așteptat să găsesc, într-o dimineață, clătite proaspăt făcute de un străin pe masa din bucătărie. Când am descoperit cine era binefăcătoarea misterioasă, povestea ei tulburătoare de dificultăți și recunoștință a schimbat viața noastră pentru totdeauna, creând între noi o legătură neașteptată.

Să fiu tată singur pentru două fetițe, Emma, de 4 ani, și Lily, de 5 ani, era cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată. Soția mea ne-a părăsit pentru a călători prin lume, lăsându-mă doar pe mine și pe fete. Le iubeam din toată inima, dar jonglarea între muncă, gătit, curățenie și responsabilitățile zilnice mă lăsa epuizat în fiecare zi.

În fiecare dimineață, mă trezeam devreme pentru a pregăti totul înainte ca fetele să meargă la grădiniță. Primul lucru pe care îl făceam era să le trezesc.

„Emma, Lily, e timpul să vă treziți!” am spus încet, deschizând ușa dormitorului lor. Lily, mereu mai energică dimineața, și-a frecat ochii și s-a ridicat încet. „Bună dimineața, tati,” a spus ea căscând, în timp ce Emma, încă pe jumătate adormită, a mormăit: „Nu vreau să mă trezesc încă…”

Am zâmbit și m-am apropiat de ea. „Hai, scumpo. Trebuie să ne pregătim pentru grădiniță.”

Le-am ajutat să se îmbrace. Lily și-a ales rochia preferată, cea cu flori, în timp ce Emma a optat pentru tricoul roz și blugii. După ce s-au îmbrăcat, ne-am îndreptat cu toții spre parter, unde am intrat în bucătărie pentru a pregăti micul dejun.

Planul era simplu: fulgi de ovăz cu lapte, ceva rapid și nutritiv. Dar când am deschis ușa bucătăriei, m-am oprit brusc. Pe masă, în locul obișnuitelor ingrediente pentru fulgi de ovăz, erau trei farfurii cu clătite proaspăt făcute, acompaniate de gem și fructe.

„Fetelor, ați văzut asta?” am întrebat nedumerit.

Ochii lui Lily s-au mărit de uimire. „Wow, clătite! Le-ai făcut tu, tati?” a întrebat ea, entuziasmată.

Am clătinat din cap, încă surprins. „Nu, nu le-am făcut eu. Poate că mătușa Sarah a trecut pe aici devreme,” am spus, dar în minte deja încercam să-mi dau seama ce s-a întâmplat.

Am luat telefonul și am sunat-o pe sora mea, Sarah.

„Hei, Sarah, ai trecut pe la noi azi-dimineață?” am întrebat imediat ce a răspuns.

„Nu, de ce?” a răspuns ea, confuză.

„Nu contează, nu e nimic,” am spus, închizând telefonul. Am verificat ușile și ferestrele, dar totul era încuiat. Nu părea să fi fost cineva în casă fără ca eu să știu.

„E sigur să mâncăm, tati?” a întrebat Emma, privind clătitele cu ochi mari și nerăbdători.

Am decis să le gust primul, să mă asigur că totul era în regulă. Clătitele erau delicioase, și nu păreau să fie nimic în neregulă. „Cred că sunt în regulă. Haideți să mâncăm,” am spus, iar fetele au aplaudat entuziasmate, bucurându-se de micul dejun surpriză.

Chiar dacă încercam să mă concentrez pe ziua care urma, nu puteam să îmi scot din minte întrebarea: cine a făcut clătitele? De ce? Am încercat să las acest gând deoparte pentru moment, deoarece trebuia să le duc pe fete la grădiniță și să mă pregătesc pentru muncă.

La muncă, însă, mintea mea revenea mereu la acea dimineață ciudată. Cine ar fi putut să facă clătitele și, mai important, cum?

Seara, când m-am întors acasă, am avut parte de o altă surpriză. Gazonul din fața casei, pe care nu avusesem timp să-l tund, era perfect aranjat. Stăteam în curte, scărpinându-mă în cap, tot mai nedumerit. „Asta devine din ce în ce mai ciudat,” am murmurat pentru mine.

A doua dimineață, am decis să aflu cine era persoana care mă ajuta fără să spună nimic. M-am trezit mai devreme decât de obicei și m-am ascuns în bucătărie, spionând pe fereastră, în speranța că voi prinde „intrusul” în acțiune.

La ora 6 dimineața, am văzut o femeie urcând cu grijă pe fereastră. Era îmbrăcată în haine vechi de poștaș. Am privit cum s-a apucat să spele vasele rămase din seara trecută și apoi a scos niște brânză proaspătă din geantă și a început să facă din nou clătite.

În acel moment, stomacul meu a mârâit zgomotos, iar femeia s-a întors brusc, speriată. A oprit gazul repede și s-a îndreptat spre fereastră pentru a fugi.

„Așteaptă, te rog! Nu-ți fac rău,” am spus, ieșind din ascunzătoare. „Tu ai făcut clătitele, nu-i așa? Spune-mi, de ce faci asta? Nu-ți fie teamă, nu îți vreau răul.”

Femeia s-a oprit și s-a întors încet spre mine. Privindu-i fața, mi-am dat seama că îmi era familiară, dar nu reușeam să-mi amintesc de unde o cunoșteam.

„Ne-am mai întâlnit, nu-i așa?” am întrebat, încercând să-mi aduc aminte.

Femeia a dat din cap afirmativ, dar înainte să poată spune ceva, vocile Emmei și ale lui Lily s-au auzit de sus: „Tati, unde ești?”

M-am uitat spre scări, apoi din nou la femeie. „Hai să stăm și să vorbim. O să merg să-mi iau fetele. Te rog, nu pleca,” am spus cu voce rugătoare.

Femeia a ezitat, dar apoi a dat din cap, încuviințând. „Bine,” a spus ea încet.

M-am grăbit sus, la fetele mele. „Haideți, fetelor, avem un oaspete surpriză la micul dejun,” le-am spus.

M-au urmat curioase, iar când am intrat în bucătărie, femeia stătea încă lângă fereastră, nesigură, parcă gata să plece.

„Te rog, nu pleca,” am spus cu blândețe. „Vreau doar să vorbim și să îți mulțumesc.”

Emma și Lily s-au uitat la ea cu ochii mari. „Cine e ea, tati?” a întrebat Lily, în timp ce Emma s-a apropiat timid de mine.

„Hai să aflăm împreună,” le-am spus, întorcându-mă spre femeie. „Te rog, așază-te. Pot să-ți ofer o cafea?”

După o clipă de ezitare, femeia a dat din cap. „Bine,” a spus ea, cu o voce abia auzită.

Ne-am așezat cu toții la masa din bucătărie. „Eu sunt Jack,” am spus, „iar acestea sunt fiicele mele, Emma și Lily. Vreau să îți mulțumesc pentru ajutorul tău. De ce faci asta?”

Femeia a tras adânc aer în piept. „Mă numesc Claire,” a început ea. „Acum două luni, m-ai ajutat când eram într-o situație foarte rea.”

M-am încruntat, încercând să îmi amintesc. „Te-am ajutat? Cum?”

„Zăceam pe marginea drumului, complet deshidratată și slăbită. Eram într-o stare critică. Tu m-ai găsit și m-ai dus la un spital caritabil. Ai plecat înainte să pot să-ți mulțumesc, dar am reușit să aflu numărul tău de la mașină și am venit să îți arăt recunoștința mea.”

Am recunoscut povestea. „Îmi amintesc acum. Erai într-o stare foarte gravă. Nu puteam să te las acolo.”

Ochii lui Claire s-au umplut de lacrimi. „Bunătatea ta mi-a salvat viața. Fostul meu soț m-a păcălit, m-a adus în America și mi-a luat totul. M-a lăsat pe străzi, fără nimic. Dar, cu ajutorul tău, am găsit forța de a merge mai departe.”

Am ascultat povestea ei cu un amestec de compasiune și admirație. Claire a continuat: „Am reușit să îmi reconstruiesc viața puțin câte puțin, dar am vrut să îți arăt cât de mult îți sunt recunoscătoare.”

La final, i-am zâmbit cu căldură. „Claire, apreciez tot ce ai făcut pentru noi, dar nu mai trebuie să te strecuri în casă. Hai să ne vedem deschis, ca prieteni. Poți veni oricând să stai cu noi la masă.”

Zâmbetul lui Claire a fost sincer și plin de speranță. „Mi-ar plăcea asta, Jack.”

Și astfel, am început o nouă prietenie, bazată pe recunoștință și sprijin reciproc. Fetele o adorau deja, iar eu știam că ajunsesem la un nou început plin de promisiuni.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect