Redactia.ro
Home » Știri » Supermarketurile și hipermarketurile, lovitură neașteptată. Legea va aduce modificări majore în România

Supermarketurile și hipermarketurile, lovitură neașteptată. Legea va aduce modificări majore în România

Supermarketurile și hipermarketurile, lovitură neașteptată. Legea va aduce modificări majore în România

Supermarketurile și hipermarketurile, lovitură neașteptată. Legea va aduce modificări majore în România. Mai mulți parlamentari de la PSD, PMP și UDMR au depus, la Senat, un proiect de lege care va reglementa amplasarea supermarketurilor și hipermarketurilor ca în Europa civilizată.

Supermarketurile și hipermarketurile, lovitură neașteptată. Legea va aduce modificări majore în România

Conform DCNews.ro, proiectul prevede că structurile de vânzare cu o suprafață de peste 400 metri pătrați, cum ar fi supermarketurile și hipermarketurile, să fie amplasate exclusiv în afara orașelor.

Inițiativa legislativă modifică ordonanța de urgență 99/2000 privind comercializarea și serviciilor de piață, prin introducerea unor alineate care vizează amplasarea numai în jurul orașelor a magazinelor care se vor întinde pe mai mult de 400 mp.

Autorităţile administraţiei publice locale stabilesc strategia de dezvoltare a reţelei de distribuţie, având drept obiective: „dezvoltarea și revigorarea rețelei de distribuție în zonele turistice de interes național si local, zonele montane, rurale și defavorizate și sustinerea creării de servicii de piață în aceste zone”, potrivit proiectului de lege.

Probleme în domeniul comerțului

Inițiatorii susțin că în ultimul deceniu au apărut dezechilibre în domeniul comerțului în rețelele de supermarketuri și hipermarketuri.

„Ultimii 10-15 ani au fost marcați in Romania în domeniul comerțului de dezvoltarea rețelelor de supermagazine si hipermagazine, ceea ce a condus, pe de o parte, la modernizarea activităților de comerț cu amănuntul și cu ridicata, în prezent ponderea comerțului cu produse alimentare fiind de 50-60% la nivel național, iar pe de altă parte, această extindere a creat o serie de dezechilibre în mai multe sectoare”, arată parlamentarii care au inițiat proiectul, în expunerea de motive.

Aleșii mai motivează că modificările propuse prin inițiativa legislativă vor încuraja micii producători și afacerile locale să se dezvolte.

Citeste si:„Zborul lui Alex”. Omul care aduce cadouri de Crăciun copiilor din sate sărace

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: