Redactia.ro
Home » Știri » Surpriză imensă la națională. Pe cine a convocat Mircea Lucescu pentru meciurile împotriva Ciprului și Lituaniei

Surpriză imensă la națională. Pe cine a convocat Mircea Lucescu pentru meciurile împotriva Ciprului și Lituaniei

Naționala României se pregătește să revină pe teren în cadrul Ligii Națiunilor, având două meciuri importante în luna octombrie. Pe 12 octombrie, „tricolorii” vor întâlni Cipru într-un meci crucial, ce va începe la ora 21:45, iar pe 15 octombrie, tot de la ora 21:45, România va juca din nou împotriva Lituaniei. După două victorii convingătoare, echipa antrenată de Mircea Lucescu se află pe primul loc în Grupa 2 din Liga C a competiției. Pașcanu este surpriza lui Lucescu pentru acțiunea naționalei din octombrie.

Performanțele recente ale naționalei

România a început această ediție a Ligii Națiunilor cu dreptul, obținând două victorii esențiale. În primul meci, disputat împotriva Kosovo, „tricolorii” s-au impus cu un categoric 3-0. Meciul a demonstrat soliditatea defensivă a echipei, dar și capacitatea de a crea ocazii periculoase în atac. Cel de-al doilea meci, împotriva Lituaniei, s-a încheiat cu o victorie de 3-1 pentru România, consolidând astfel poziția echipei pe primul loc în grupă.

În prezent, România conduce Grupa 2 cu 6 puncte, având un avans important față de următoarea clasată, Kosovo, care a acumulat 3 puncte. Urmează acum două meciuri importante, care ar putea consolida poziția României și ar putea garanta calificarea în fazele superioare ale competiției.

Lotul convocat de Mircea Lucescu

Pentru aceste două meciuri, selecționerul Mircea Lucescu a convocat un lot echilibrat, format din jucători care evoluează atât în campionatele externe, cât și în Superliga României. Lotul cuprinde o combinație între jucători cu experiență și tineri talentați, care își doresc să confirme pe scena internațională.

Portari:
Florin Niță (Damac | Arabia Saudită, 26 selecții/0 goluri) – Unul dintre cei mai experimentați portari ai României, cu prestații solide la nivel internațional.
Horațiu Moldovan (Sassuolo | Italia, 11/0) – Reîntors în lot după o evoluție promițătoare în Italia, Moldovan vine cu încredere după ce a devenit titular la Sassuolo.
Ștefan Târnovanu (FCSB, 2/0) – Un tânăr portar care a impresionat prin evoluțiile sale la FCSB, pregătit să se afirme și la națională.
Fundași:
Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 23 selecții/1 gol) – Titular la echipa spaniolă și un pilon important în defensiva României.
Cristian Manea (FC Rapid 1923, 25/2) – Un jucător de bază în apărare, cu experiență în competițiile internaționale.
Andrei Burcă (Baniyas | EAU, 33/1) – Fundaș central cu o evoluție constantă, Burcă continuă să fie unul dintre stâlpii defensivei naționalei.
Radu Drăgușin (Tottenham | Anglia, 23/0) – Tânărul fundaș central evoluează în Premier League și este o promisiune pentru viitorul naționalei.
Virgil Ghiță (Cracovia | Polonia, 1/0) – Recent transferat în Polonia, Ghiță a fost convocat pentru a întări apărarea naționalei.
Alexandru Pașcanu (FC Rapid 1923, 0/0) – Supriza convocării, Pașcanu a evoluat bine la Rapid și va debuta la națională în aceste meciuri.
Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 41/2) – Un fundaș stânga experimentat și un jucător de bază pentru România.
Alexandru Chipciu (Universitatea Cluj, 45/6) – Veteranul lotului, Chipciu aduce experiență și versatilitate, fiind capabil să joace pe mai multe poziții.
Mijlocași:
Deian Sorescu (Gaziantep | Turcia, 19/0) – Un mijlocaș lateral rapid și creativ, Sorescu poate crea multe probleme adversarilor.
Dennis Man (Parma | Italia, 30/8) – Starul naționalei, Man are deja un palmares impresionant și va fi esențial în ofensiva României.
Nicolae Stanciu (Damac | Arabia Saudită, 76/15) – Playmaker-ul echipei, Stanciu este în formă și aduce o contribuție importantă la construcția jocului.
Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 61/7) – Mijlocaș central solid, Marin aduce echilibru și stabilitate în mijlocul terenului.
Marius Marin (Pisa | Italia, 24/0) – Un alt mijlocaș din Serie B care a avut evoluții bune și continuă să fie parte din planurile lui Lucescu.
Darius Olaru (FCSB, 22/0) – Un jucător de creație, Olaru este capabil să ofere pase decisive și să schimbe cursul unui meci.
Adrian Șut (FCSB, 2/0) – Tânăr și dornic să se afirme, Șut vine cu entuziasm și energie pe teren.
Ianis Hagi (Rangers | Scoția, 41/5) – Deși nu a avut prea multe apariții pentru Rangers în acest sezon, Hagi rămâne un jucător valoros pentru națională.
Florinel Coman (Al-Gharafa | Qatar, 18/1) – Cu o revenire în formă la echipa sa din Qatar, Coman poate aduce viteză și tehnică în ofensiva României.
Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 26/5) – Un alt jucător cheie, Mihăilă este cunoscut pentru viteza sa și capacitatea de a destabiliza apărarea adversă.
Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova, 20/4) – Mitriță revine la echipa de club din România și poate aduce experiență și creativitate pe flancurile echipei naționale.
Atacanți:
George Pușcaș (Bodrum | Turcia, 45/11) – Atacantul de bază al României, Pușcaș are experiență internațională și este în formă bună.
Denis Alibec (Farul Constanța, 40/5) – Cu o prezență impozantă și un joc fizic puternic, Alibec aduce o alternativă importantă în atac.
Denis Drăguș (Trabzonspor | Turcia, 17/4) – Tânărul atacant are potențialul de a deveni un jucător decisiv pentru națională.

Deciziile lui Mircea Lucescu și absențele notabile

Printre deciziile interesante ale selecționerului, remarcăm convocarea surpriză a lui Alexandru Pașcanu, fundașul central de la Rapid București, care va debuta în tricoul naționalei. Pașcanu a impresionat în campionatul intern și a fost recompensat cu prima sa selecție la echipa mare.

De asemenea, selecționerul a ales să nu-i mai convoace pe Adrian Rus și Ionuț Nedelcearu, stoperi care erau prezenți în mod obișnuit în loturile naționalei. În schimb, Lucescu a optat pentru jucători precum Drăgușin și Ghiță, care se află într-o formă bună la echipele lor de club.

Bîrligeanu nu a fost convocat

O altă decizie notabilă este includerea lui Ianis Hagi în lot, deși acesta nu a jucat încă în acest sezon pentru Rangers, fiind recent reprimit în lotul scoțienilor. Hagi a evoluat doar la echipa secundă a lui Rangers, dar Mircea Lucescu a decis că prezența sa în echipa națională este necesară.

Pe de altă parte, Daniel Bîrligea, atacantul de la FCSB, nu a fost inclus în lot, deși a avut evoluții remarcabile în Europa League pentru campioana României. În locul său, Lucescu i-a ales pe George Pușcaș, Denis Alibec și Denis Drăguș ca opțiuni pentru atacul central.

De asemenea, Louis Munteanu, un alt tânăr promițător, nu a fost convocat, deși s-a vorbit despre o posibilă selecție a sa. Il Luce a optat pentru jucători cu mai multă experiență în fața porții, preferând să meargă pe mâna unor atacanți consacrați.

 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: