Redactia.ro
Home » Știri » Surpriză neplăcută pentru bucureșteni! Ce se va întâmpla cu taxele și impozitele

Surpriză neplăcută pentru bucureșteni! Ce se va întâmpla cu taxele și impozitele

taxe si impozite

Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în ședința de joi a Consiliului General al Bucureștiului, taxele și impozitele locale vor crește cu 3,8% în anul ce urmează. Au fost 33 de voturi „pentru”, trei voturi împotrivă și 13 abțineri.

Taxele și impozitele vor fi mărite cu 3,8%

Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în ședința de astăzi, 30 aprilie a Consiliului General al Capitalei, s-a decis ca taxele și impozitele locale să crească la 3,8% în anul 2021.

În raport cu invocate prevederile Codului Fiscal, potrivit cărora „în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Așadar, în 2021 se va menține prevederea potrivit căreia bonificația pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie, a impozitului pe terenuri, clădiri și mijloace de transport datorate de contribuabili pentru tot anul este de 10%.

Anul trecut, impozitele și taxele au fost majorate cu 4,6%, iar Primăria Capitalei explica la vremea aceea că prevederea legală este imperativă.

Finanțare de 102 milioane de lei pentru dezvoltarea transportului în Baia-Mare

În Baia Mare, administrația a semnat un contract de finanțare a proiectului  „Creşterea mobilităţii urbane durabile prin modernizarea şi crearea benzilor dedicate transportului în comun în Municipiul Baia Mare”.

Primarul municipiului a declarat că proiectul este unul dintre cele mai importante pentru dezvoltarea transportului urban în Baia Mare. Contractul a fost semnat cu Agenția de Dezvoltare Regională iar proiectul a costat minim 102 milioane de lei, iar sprijinul nerambursabil din fondurile regionale este de 77 milioane de lei. Implementarea proiectului este prevăzută pentru anul 2023.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: