Redactia.ro
Home » Știri » Surse: Dăncilă, schimbată de la șefia organizației de femei a PSD. Cine i-a luat locul

Surse: Dăncilă, schimbată de la șefia organizației de femei a PSD. Cine i-a luat locul

viorica dăncilă

Fostul premier al României și fost lider PSD, Viorica Dăncilă mai pierde o funcție din partidul pe care l-a reprezentat. Ea a fost dată, luni, la o parte din poziția de președinte al organizației de femei din PSD și înlocuită cu o altă colegă din formațiunea politică.

Viorica Dăncilă, înlocuită la conducerea femeilor din PSD

Viorica Dăncilă mai primește o lovitură, după ce a pierdut funcția de premier și lider al PSD. Ea a fost înlăturată din conducerea organizației pentru femei din PSD și înlocuită cu senatorul Doina Fedorovici, în urma rezultatului bun de la alegerile locale. Aceasta a câștigat șefia CJ Botoșani la alegerile din 27 septembrie, potrivit unor surse Digi 24.

Conducerea PSD se va întâlni în următoarele trei zile cu liderii de filiale, pentru a analiza rezultatele obținute la alegerile locale.

Viorica Dăncilă, pierde contactul cu PSD

Dăncilă ocupa funcția de președinte OFSD după ce a demisionat de la șefia partidului, anul trecut, după alegerile prezidențiale. Astfel, Viorica Dăncilă pierde orice contact cu conducerea centrală a partidului.Viorica Dăncilă spera, totuși,  că va prinde un loc pe lista PSD pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Viorica Dăncilă, prima femeie-premier a României

Viorica Dăncilă a fost demisă din funcție pe 10 octombrie 2019 în urma unei moțiuni de cenzură cu 238 de voturi. Aceasta a ocupat funcția de prim-ministru al României de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019. Este prima femeie din istoria României care a deținut această funcție. După eșecul rușinos de la alegerile prezidențiale, când a obținut un procent de 34,12%, Dăncilă s-a văzut nevoită să își dea și demisia din fruntea PSD-ului. După ce a fost șefă timp de 5 luni, fostul premier a fost înlocuită în conducere de Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților.

Viorica Dăncilă a reuşit o performanţă istorică în 24 noiembrie: a reuşit să obţină cel mai slab scor al unui candidat PSD la alegerile prezidenţiale din istoria democratică a României. Până la aceste alegeri prezidenţiale, cel mai slab scor, procentual, îl obţinuse Victor Ponta. În 2014, pe atunci prim-ministru, Victor Ponta obţinea 45,56%. Diferenţa dintre Viorica Dăncilă şi ceilalţi candidaţi PSD este şi mai mare. În 2004, Adrian Năstase obţinea 48,77%, iar în 2008, Mircea Geoană câştiga 49,67%. Ion Iliescu deţinea, însă, până în 2014, şi cel mai bun rezultat şi cel mai slab rezultat. În 1996, al doilea preşedinte al României obţinea 45,49%, iar în 2000, împotriva lui Corneliu Vadim Tudor, obţinea 66,83%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: