Redactia.ro
Home » Știri » Surse: Joe Biden anunță că Rusia a decis să atace Ucraina. Șeful NATO dă asigurări că România va fi apărată

Surse: Joe Biden anunță că Rusia a decis să atace Ucraina. Șeful NATO dă asigurări că România va fi apărată

Surse Joe Biden anunță că Rusia a decis să atace Ucraina

Surse: Joe Biden anunță că Rusia a decis să atace Ucraina. Statele Unite susțin că Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina. Președintele Joe Biden le-ar fi spus liderilor NATO și UE că ar putea izbucni războiul.

Surse: Joe Biden anunță că Rusia a decis să atace Ucraina

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii le-a spus liderilor europeni, în discuția de vineri seara, la telefon, la care a participat și Klaus Iohannis, că președintele rus Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina. Conform The Guardin, atacul ar putea avea loc în câteva zile.

La discuții au participat Președintele României, Klaus Iohannis, Președintele Franței, Emmanuel Macron, Președintele Poloniei, Andrzej Duda, Prim-Ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, Prim-Ministrul Canadei, Justin Trudeau, Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, Prim-Ministrul Italiei, Mario Draghi, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Președintele Consiliului European, Charles Michel.Generalul Mark Milley șu generalul Valeri Gherasimov au discutat despre mai multe domenii de interes în materie de securitate. Cei doi șefi de stat major au decis să nu publice detaliile conversației.

Oficial, convorbirea „a prilejuit un amplu schimb de opinii cu privire la cele mai recente evoluții și perspectivele gestionării crizei curente de securitate. Au fost prezentate evaluări și concluzii în urma dialogului recent cu partea rusă și au fost analizați pașii următori care trebuie avuți în vedere, inclusiv măsurile cuprinzătoare de răspuns, necesare pentru creșterea nivelului securității pe continentul european și descurajarea utilizării forței militare„, a transmis Administrația Prezidențială de la București.

Un diplomat european a explicat că Statele Unite au fost cele care au cerut această discuție de urgență cu aliații din NATO, în lumina noilor informații obținute de servicile. De altfel, comunitatea serviciilor din Vest consideră că scopul unei posiile ofensive rusești ar fi încercuirea capitalei Kiev și schimbarea regimului cu unul prietenos Moscovei.

La rândul lui, Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse, a declarat că personalul non-esențial al misiunii diplomatice din Ucraina a fost sfătuit să părăsească țara pentru un timp. Secretatul general al NATO avertizează că, în Europa, riscul unui conflict rămâne extrem de ridicat. Tocmai de aceea, prezența Alianței Nord Atlantice și a militarilor străini va fi tot mai mare în următoarea perioadă. „Săptămâna viitoare vom discuta la şedinţa miniştrilor apărării din cadrul NATO nevoia unei prezenţe pe termen lung în România, printr-un nou grup de luptă, pe care Franţa s-a oferit să-l conducă. Avem astfel de grupuri în ţările baltice şi în Polonia şi e important să discutăm prezenţa unor structuri similare mai ales pe teritoriul României”, a spus Jens Stoltenberg, secretatul general al NATO.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: