Redactia.ro
Home » Știri » Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad, capturați după trei ani. Fiica milionarului, principala suspectă

Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad, capturați după trei ani. Fiica milionarului, principala suspectă

Foto: Digi24

La trei ani de la moartea omului de afaceri Ioan Crișan, care a fost ucis într-o explozie în parcarea unui supermarket din Arad, autoritățile au reușit să prindă suspecții. Potrivit unor surse din anchetă, citate de Digi24, principala suspectă în acest caz este chiar fiica milionarului. Poliția a anunțat recent că desfășoară percheziții în legătură cu acest dosar, care a șocat opinia publică în 2021.

Ipoteza principală: o crimă comandată de fiica victimei

Fiica lui Ioan Crișan este suspectată că ar fi comandat atacul, fiind ajutată de trei bărbați apropiați ai omului de afaceri. Conform informațiilor din anchetă, acești suspecți ar fi pus la cale planul împreună și ar fi apelat la serviciile unor asasini străini pentru a executa atacul. Asasinii sunt acum în atenția autorităților, iar investigațiile se extind și în afara României. Se bănuiește că cetățeni străini implicați în atac au părăsit țara, fiind căutați în state precum Ucraina, Republica Moldova sau Serbia.

Poliția Română a anunțat că desfășoară șapte percheziții în legătură cu acest caz de omor, în colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Ancheta a fost preluată de PÎCCJ din cauza complexității și gravității faptei, precum și a impactului social major pe care acest atentat l-a avut. Poliția și procurorii au alocat resurse semnificative pentru a elucida acest caz, investigând piste diverse și folosind tehnici avansate de investigație.

Ancheta în cazul atentatului a fost una complicată și extinsă. La aproape doi ani de la explozie, în mai 2022, procurorii au anunțat că aveau un cerc de suspecți și că investigațiile se desfășurau inclusiv în colaborare cu alte țări. Autoritățile din Ucraina, Republica Moldova și Serbia au fost contactate pentru a ajuta la localizarea suspecților străini care ar fi fost implicați. Investigațiile au arătat că în atac a fost folosit un exploziv de mare putere, iar specialiștii au efectuat multiple expertize pentru a stabili natura dispozitivului folosit.

S-au realizat analize balistice, fizico-chimice, traseologice și genetice, iar în urma acestor expertize, s-a identificat tipul explozivului folosit. Pe 29 mai 2021, Ioan Crișan a murit în urma exploziei mașinii sale, un Mercedes Benz, în parcarea unui supermarket din cartierul Vlaicu, Arad. Afaceristul, în vârstă de 66 de ani, deținea una dintre puținele ferme de somn african din Europa de Est, amplasată în perimetrul unei foste fabrici de cânepă de lângă municipiu.

Detalii despre motivul și modul de operare

În ceea ce privește motivele din spatele atacului, anchetatorii nu au oferit încă informații concrete, însă speculațiile indică posibilitatea unor conflicte personale sau financiare în familia Crișan. Acuzațiile care planează asupra fiicei acestuia arată o situație complicată, în care motivele personale ar putea să fi jucat un rol important în decizia de a comanda o crimă.

Ancheta este în continuare în desfășurare, iar poliția urmărește să adune dovezi suficiente pentru a-i aduce în fața justiției pe toți cei implicați. Implicarea unor asasini străini indică o rețea de criminalitate organizată, iar autoritățile române cooperează cu alte state pentru a localiza și a captura suspecții.

„Procurorii Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează, în această dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare în cauza privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri din Arad, la data de 29 mai 2021. Dosarul privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu – zona Lebăda, din Arad, în dimineaţa zilei de 29.05.2021, a fost preluat de PÎCCJ de la parchetul local având în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave.

În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiţie, au fost alocate importante resurse umane şi logistice de către Poliţia Română, care şi-au desfăşurat activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală”, anunţă Parchetul General, miercuri, într-un comunicat de presă. După doi ani de anchetă, anul trecut în luna mai, procurorii au anunțat că au un cerc de suspecți în cazul atacului cu bombă de la Arad, în urma căruia a decedat un om de afaceri local, Ioan Crișan. Anchetatorii au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece erau informații că cetățeni străini care ar avea legătură cu atacul ar fi plecat spre aceste state. În atac a fost folosit un exploziv „de mare putere”, potrivit concluziilor procurorilor.

De asemenea, anchetatorii explorează toate posibilitățile pentru a înțelege cum au fost obținute materialele explozive și cine a fost responsabil pentru montarea dispozitivului în mașina lui Crișan. Acest caz a evidențiat vulnerabilități în securitatea publică și nevoia unor măsuri sporite pentru a preveni astfel de atacuri pe viitor.

Atentatul din 2021 a avut un impact social semnificativ, stârnind îngrijorare și dezbateri despre siguranța publică în România. A fost un caz rar de crimă prin explozie cu bombă, iar gravitatea faptei a atras atenția opiniei publice și a autorităților din mai multe țări. Anunțul recent al capturării suspecților și al perchezițiilor efectuate aduce o rază de speranță în rezolvarea acestui caz.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: