Redactia.ro
Home » Știri » Sute de mii de elevi iau vacanță cu o săptămâna înaintea celorlalți! Joi va fi ultima zi de școală a acestora

Sute de mii de elevi iau vacanță cu o săptămâna înaintea celorlalți! Joi va fi ultima zi de școală a acestora

Sute de mii de elevi iau vacanță cu o săptămâna înaintea celorlalți! Joi va fi ultima zi de școală a acestora de pus

Mai sunt doar câteva zile până când elevii din România vor intra în cea mai așteptată perioadă a anului școlar: vacanța de toamnă. Începând de sâmbătă, 28 octombrie 2023, și până duminică, 5 noiembrie 2023, școlarii vor avea o săptămână întreagă de pauză pentru a se relaxa și a se bucura de timpul liber. Cu toate acestea, sute de mii de elevi din București vor avea parte de o zi în plus de vacanță, iar vineri, 27 octombrie 2023, va fi ultima zi de școală pentru aceștia. Iată detaliile!

Sute de mii de elevi iau vacanță cu o săptămâna înaintea celorlalți

Conform structurii anului școlar 2023-2024, modulul 1, care a început pe 11 septembrie 2023, se încheie vineri, 27 octombrie 2023, marcând astfel începutul vacanței de toamnă. Elevii din întreaga țară se vor bucura de o săptămână de vacanță, dar elevii din București vor avea un bonus de o zi liberă, deoarece 27 octombrie este stabilită ca zi nelucrătoare în sistemul de învățământ de stat din municipiul București, conform contractului colectiv de muncă.

Această decizie vine ca urmare a prevederilor contractului colectiv de muncă la nivelul grupului de unități al ISMB (Inspectoratul Școlar al Municipiului București). Ziua de 27 octombrie, care coincide cu Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, este astfel recunoscută ca o zi liberă pentru elevi și profesori din București. Această prevedere face ca elevii din Capitală să înceapă vacanța cu o zi mai devreme, făcându-i să fie printre primii norocoși care se pot relaxa și reîncărca energiile pentru semestrul următor.

„Prin Contractul colectiv de muncă la nivelul grupului de unități al ISMB, ziua de 27 octombrie (Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou) este stabilită ca zi nelucrătoare în sistemul de învățământ de stat din municipiul București.

Ca atare, în săptămâna 23-27 octombrie 2023, nu pot fi programate a se desfășura „Săptămâna Școala Altfel” sau „Săptămâna Verde”.

Metodologiile privind organizarea acestor două Programe stabilesc că ele trebuie să aibă „o durată de 5 zile consecutive lucrătoare”, a explicat pe o rețea de socializare Iuliana Constantinescu, președintă a Reprezentanței Sectorului 2 București, a Federației Naționale a Părinților, potrivit Antena3 CNN. 

Structura anului școlar 2023-2024

În plus, structura anului școlar 2023-2024 dezvăluie că elevii vor mai avea o serie de vacanțe pe parcursul anului școlar, inclusiv o vacanță de iarnă în perioada 23 decembrie 2023 – 7 ianuarie 2024 și o vacanță de primăvară în perioada 27 aprilie 2024 – 7 mai 2024. Astfel, aceste pauze reprezintă o oportunitate pentru elevi de a se relaxa, a-și petrece timpul cu familia și a se pregăti pentru noul semestru.

Pentru elevii de clasa a XII-a, anul școlar se va încheia la data de 7 iunie 2024, în timp ce pentru elevii de clasa a VIII-a, anul școlar se va termina la data de 14 iunie 2024. Elevii din învățământul liceal, filiera tehnologică, și cei din învățământul profesional vor avea o durată mai lungă de școlarizare, cu anul școlar încheindu-se la data de 28 iunie 2024.

Astfel, elevii români au multe momente de așteptat și de savurat în cadrul structurii anului școlar 2023-2024. Vacanța de toamnă este primul prilej pentru elevi de a se relaxa și a-și încărca bateriile pentru semestrul următor, iar cei din București vor avea un bonus de o zi în plus pentru a profita de timpul liber. Așadar, fie că planificați o scurtă evadare în natură, activități recreative sau doar timp de calitate alături de familie, vacanța de toamnă reprezintă o ocazie minunată de a vă relaxa și a vă bucura de viață.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: