Redactia.ro
Home » Știri » Sute de români sunt blocați pe o insulă din Grecia

Sute de români sunt blocați pe o insulă din Grecia

Grecia

Sute de români sunt blocați de două zile pe insula Samothraki, din nordul Greciei. Feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat.

Cei 1.500 de turiști care au rămas izolați pe insulă se plâng că au rămas fără bani, fără mâncare și că dorm pe unde apucă. O nouă navă ar urma să vină abia miercuri, scrie presa elenă. Alături de turiști români se mai află greci, bulgari, sârbi și francezi. Toți sunt disperați să părăsească insula.

„Problema ține, de fapt, de mai multe zile și am aflat puțin câte puțin în ultimele noastre zile de vacanță. Ne-am chinuit să căutam cazări, bineînțeles că totul era complet full, oamenii s-au culcat pe jos, pe izoprene, în vânt, prin mașini, care cum a putut. Continuăm să fim ademeniți cu câte un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel încât nu putem nici să ne facem vreun plan. Nimeni nu pare să depună vreun efort activ să rezolve situația”, a declarat o româncă blocată pe insulă, potrivit Digi24.

Pe insulă au izbucnit incendii de vegetație

Situația e cu atât mai dramatică, cu cât pe insulă au izbucnit și incendii de vegetație, care iau amploare. Pompierii locali au fost deja anunțați că nu vor primi întăriri, tot din cauză că nu există curse.

Problemele au început acum o săptămână, când feribotul SAOS 2 s-a stricat. Singura legătură cu restul continentului a rămas un vapor care putea transporta doar pasageri nu și mașini. Vineri, autoritățile elene au anunțat că au găsit o altă navă, Azores Express, care poate transporta și vehicule și care urma să înceapă activitatea de sâmbătă. Dar la prima cursă nu a putut ajunge la destinație din cauza vremii, iar apoi s-a defectat.

De atunci, insula Samothraki e ruptă, practic, de restul lumii.

Ministerul român de Externe a transmis o atenționare de călătorie pentru Samothraki încă de săptămâna trecută.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: