Redactia.ro
Home » Știri » Tânăr paralizat, lăsat să zacă pe podeaua spitalului Satu Mare. Cum au explicat reprezentanţii unităţii medicale (VIDEO)

Tânăr paralizat, lăsat să zacă pe podeaua spitalului Satu Mare. Cum au explicat reprezentanţii unităţii medicale (VIDEO)

Au venit imagini uluitoare de la Satu Mare. Un nou episod negru a avut loc în unităţile medicale din ţară. De această dată, un tânăr paralizat, fără discernământ, ar fi fost lăsat să zacă în agonie pe podeaua din fața unui cabinet. Vă avertizăm că urmează informații cu un puternic impact emoțional.

Acesta a stat pe jos timp de o oră, fără ca un medic sau o asistentă să-i vină în ajutor.

Tânărul ar avea probleme psihice

Conducerea spitalului se apără și spune că pacientul nu venise pentru a fi tratat, ci pentru a ridica documente ca să ateste gradul de handicap. Medicii care l-au ignorat spun că tânărul a fost așezat pe podea de tată.

Au mai zis că s-a ajuns în această situație pentru că pacientul de 18 ani, diagnosticat cu probleme psihice, s-a prezentat la consult fără a avea bilet de trimitere de la medicul de familie.

În Ambulatoriile de specialitate serviciile acordate sunt condiționate de existența biletului de trimitere. În consecință, în absența acestuia specialiștii noștri se află în imposibilitatea de a elibera rețete, referate, sau alte acte medicale.

Pacientul K.A. s-a prezentat însoțit de tatăl acestuia la cabinetul de Psihiatrie adulți al Ambulatoriului de specialitate în vederea obținerii referatului pentru Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap.

Precizăm că nu avea Bilet de trimitere pentru a fi înregistrat serviciul în vederea decontării acestuia de CAS. Mai mult, deoarece era prima prezentare la un cabinet de adulți, pacientul abia împlinind 18 ani, avea nevoie de documente medicale anterior întocmite de medicul curant la care era în evidență până la împlinirea vârstei de 18 ani, pentru a se asigura continuitatea serviciilor.

Medicul psihiatru i-a explicat aparținătorului ce acte are nevoie pentru a fi ajutat și a fost programat pentru data de 18.09.2023 în vederea eliberării referatului pentru comisie”, a transmis conducerea Spitalului Județean Satu Mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: