Redactia.ro
Home » Știri » Tânără din Ucraina, trezită în toiul bombardamentelor. Mărturii cutremurătoare: ”Cel mai urât răsărit din viața mea. Am fugit pe balcon, nu erau artificii”

Tânără din Ucraina, trezită în toiul bombardamentelor. Mărturii cutremurătoare: ”Cel mai urât răsărit din viața mea. Am fugit pe balcon, nu erau artificii”

O tânără dintr-un oraș ucrainean povestește cum a început infernul din Ucraina. A fost trezită de sirenele antiaeriene în zorii zilei de bombardamente și de focuri de armă ale soldaților ruși. 

Președintele rus Vladimir Putin a cerut „demilitarizarea” Ucrainei în declarații televizate joi dimineață, în jurul orei 5.30 (4.30 ora României). Însă iată cum a început războiul în Ucraina, este mărturisirea făcută de o tânără din țara vecină României.

Tânără din Ucraina, trezită în toiul bombardamentelor: ”Cel mai urât răsărit din viața mea. Am fugit pe balcon, nu erau artificii”

”Astăzi a fost cel mai urât răsărit din viața mea. La 5 dimineața m-am trezit și am auzit focuri de armă, am fugit pe balcon și am realizat că nu erau artificii.
Nu mi-a venit să cred până în ultimul moment că s-ar putea întâmpla în orașul nostru, Harkov, pentru că părea un loc liniștit, chiar dacă ne aflam la graniță.
Am văzut oameni alergând pe stradă… Unii au intrat în mașini.
Familia mea nu pleacă nicăieri pentru că pentru noi aici este acasă.
Sper să fie totul bine! Sper ca războiul să ne ocolească!”, a povestit tânăra din Ucraina, potrivit Antena 3.

Ucrainienii s-au rugat în genunchi în centrul orașului Harkov

Un grup de ucraineni au fost surprinşi în centrul oraşului Harkov, în timp ce se rugau în genunchi, la scurt timp după ce a fost decretată starea de război în țara vecină României.

Clarissa Ward, jurnalist CNN, a vorbit despre acest moment emoționant surprins pe străzile din Harkov, pentru Antena 3.

„Cred că arată disperarea acestui moment. Vedem un grup mic de oameni şi sper că îi puteţi vedea şi voi, un grup care s-a adunat în piaţă, s-au aşezat în genunchi şi se roagă. În acest moment, chiar nu se poate şti ce va urma, ce se va întâmpla în continuare cu poporul ucrainean în orele următoare”, a transmis Clarissa Ward.

„Este foarte frig, aşa că faptul că îi vedem pe aceşti oameni în genunchi pe piatra rece, rugându-se, este emoţionant.

Dreptul de a purta arme de foc pentru ucrainieni

Parlamentul de la Kiev a adoptat, într-o primă lectură, un proiect de lege care le va permite cetățenilor să poarte arme de foc pentru autoapărare, transmite Reuters.

”Adoptarea acestei legi este pe deplin în interesul statului și al societății”, au spus autorii proiectului de lege într-o notă, potrivit Reuters.
Legea este necesară din cauza ”amenințărilor și pericolelor existente pentru cetățenii Ucrainei”, mai explică sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: