Redactia.ro
Home » Știri » Tânărul de bani gata care a produs accidentul din 2 Mai va fi pedepsit de „Legea Anastasia”. Ce se va întâmpla cu el, de fapt

Tânărul de bani gata care a produs accidentul din 2 Mai va fi pedepsit de „Legea Anastasia”. Ce se va întâmpla cu el, de fapt

Vlad Pascu se confruntă cu simptomele sevrajului după gratii. Trece prin stări de plâns, manifestă agresivitate și are o singură cerință constantă

Un eveniment cutremurător, petrecut în localitatea 2 Mai, a adus în prim-plan necesitatea  legii ”Anastasia” și a evidențiat riscurile pe care le prezintă conducerea sub influența drogurilor. Un șofer de doar 19 ani, a intrat cu mașina într-un grup de pietoni, provocând moartea a două persoane și rănirea altor 6. În acest caz, presa locală a relatat că rezultatele testelor inițiale au indicat că tânărul a fost pozitiv la trei tipuri de droguri: cocaină, amfetamină și metamfetamină.

În data de 7 iulie, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea Anastasia, o inițiativă legislativă menită să aducă schimbări semnificative în sistemul judiciar românesc în ceea ce privește infracțiunile rutiere grave. Această lege se concentrează pe conduita șoferilor care se află sub influența alcoolului sau a drogurilor, precum și pe cei care conduc fără a deține permisul de conducere. O consecință majoră a acestei legi este introducerea directă a pedepsei cu închisoarea pentru șoferii care provoacă accidente mortale în aceste condiții.

Legea Anastasia îi va da mari bătăi de cap tânărului de bani gata

Inițiativa Legea Anastasia a fost propusă și susținută cu fermitate de către fostul ministru al justiției, Robert Cazanciuc, care consideră că este esențial să se pună capăt pericolelor reprezentate de șoferii care aleg să conducă sub influența drogurilor sau a alcoolului. Legea reprezintă o măsură de descurajare puternică pentru cei care ar putea să pună în pericol viața altor participanți la trafic.

Senatorul PSD a subliniat că, prin această lege, instanțele nu vor mai avea posibilitatea de a pronunța sentințe cu suspendarea executării pedepsei pentru cei care comit infracțiuni grave în trafic. Legea Anastasia impune pedepse cu executare pentru cei care utilizează mașina ca pe o armă, cauzând moartea sau vătămarea gravă a altor persoane.

Revenind la tragicul incident din 2 Mai, tânărul șofer în vârstă de 19 ani a fost testat pozitiv la trei substanțe interzise în urma unor teste inițiale. Conform procedurii legale, au fost efectuate și analize de sânge pentru a confirma prezența acestor substanțe. În cazul în care rezultatele acestor teste vor confirma prezența drogurilor în sânge, tânărul riscă să fie condamnat la închisoare cu executare pentru accidentul mortal produs.

Deputatul social-democrat Radu Cristescu a subliniat importanța Legii Anastasia în contextul acestui caz. El a declarat că, înainte de aplicarea acestei legi, șoferul care a provocat accidentul ar fi putut scăpa doar cu o pedeapsă cu suspendare de 2-3 ani. Noua lege elimină această posibilitate, punând în prim-plan responsabilitatea și gravitatea infracțiunilor rutiere.

Cum a avut loc accidentul tragic

Accidentul tragic din 2 Mai a avut loc într-o dimineață de sâmbătă. Șoferul în vârstă de 19 ani a intrat cu mașina într-un grup de pietoni, rezultând în moartea a două persoane și rănirea altor 6. După impact, tânărul a părăsit locul accidentului și a încercat să fugă de responsabilitate. El a fost însă prins ulterior în Vama Veche, în urma semnalărilor făcute de taximetriști din zonă.

Testele inițiale au indicat că tânărul consumase cocaină, amfetamină și metamfetamină înainte de a se urca la volan. În ciuda acestor dovezi și a gravității faptelor, el a oferit o explicație halucinantă anchetatorilor, susținând că a crezut că a lovit o pasăre sau o vacă și a părăsit locul accidentului în consecință.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: