Redactia.ro
Home » Știri » Țara care îți dă bani să te muți acolo! Este vorba de zeci de mii de euro

Țara care îți dă bani să te muți acolo! Este vorba de zeci de mii de euro

Țara care îți dă bani să te muți acolo! Este vorba de zeci de mii de euro

De câte ori ați auzit că o țară îți dă bani dacă te muți acolo? Ei bine, află că acest lucru este chiar adevărat! Mulți români o vizitează deja, dar puțini știu de ce beneficii pot avea parte dacă aleg să se mute acolo. Este vorba despre zeci de mii de euro, bani cu care poți să îți ridici încet o casă, amenajată după bunul tău plac.

Țara care îți dă peste 50.000 de euro

Se pare că România nu este singura țară care se confruntă cu fenomenul depopulării. În ultimii ani au plecat de la noi o mulțime de oameni, problemă care există în mai multe state din această lume, chiar și în cele mai frumoase și iubite de către turiști.  Pentru a rezolva problema, autoritățile locale oferă 50 de mii de euro oamenilor ca să se mute aici.

În multe țări nu mai sunt locuitori suficienți din cauza lipsei locurilor de munca, a legislației sau a scăderii interesului pentru statul respectiv. Printre acestea se numără și Elveția, unde există câteva sate, zone de-a dreptul uitate de lume, pe care locuitorii le-au abandonat în masă.

Albinen, un sat din Valais, Elveția, este tot mai abandonat în ultima perioadă. Deși este o zonă frumoasă, bogată în ceea ce privește locurile speciale, se pare că mai există aici doar câteva sute de oameni. Majoritatea au plecat pentru că în zonă nu există locuri de muncă și, normal, au ales un trai mai bun pentru ei.

Astfel, autoritățile vor să salveze satul și să îl repopuleze. Astfel, se oferă 56.000 de euro. În cazul familiilor formate din patru membri, se vor înmâna 24.405 euro fiecărui adult și 10.160 fiecărui copil. Totuși, există câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinești dacă vrei să vii aici.

Condiții pentru cei care vor să se mute

Nu oricine poate beneficia de acești bani, iar statul s-a gândit bine înainte de a veni cu această intițiativă. Programul îi vizează pe tinerii sub vârsta de 45 de ani și să aibă cetățenie elvețiană, dar și permisul de ședere, care este cel mai important document. Persoanele din țări din UE, SUA și Canada pot obține permisul doar dacă au stat în Elveția timp de cinci ani, iar cele din alte zone, doar dacă au trăit acolo timp de zece ani.

O altă condiție este prețul casei. Mai exact, trebuie să opteze pentru o locuință pe care specialiștii să o estimeze la cel puțin 203.890 euro și să nu mai plece de aici vreme de un deceniu. În cazul în care ai de gând să te retragi mai devreme de 10 ani, trebuie să restituiești suma primită către stat.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: