Redactia.ro
Home » Știri » Locul unic din România, unde uiți de toate! Turiștii spun că acolo se întâmplă lucruri magice

Locul unic din România, unde uiți de toate! Turiștii spun că acolo se întâmplă lucruri magice

GALERIE FOTO (4)

România este o țară frumoasă, cu multe locuri frumoase de vizitat. Deși mulți aleg să își facă vacanțele în afara țării, nu ar trebui să uite că au o mulțime de alternative chiar în țara lor. A fost descoperit de curând un loc de-a dreptul magic, despre care turiștii ajunși deja acolo au numai cuvinte de laudă. Se spune că te ajută să scapi de toate când ajungi acolo!

Locul unic din România, care alungă orice energie rea

România are un loc de-a dreptul unic, de care prea puțini știu. Este unul dintre cele mai exotice parcuri din România, unde se află o mulțime de arbori care mai de care mai mari, din specii rare. Este vorba despre Arboretumul, e un parc dendrologic ce  poate fi vizitat în Simeria, Hunedoara. Este unic în România și se bucură de un succs formidabil, deși mulți încă nu au aflat de el.

Cei care vin această zonă sunt absolut încântați de ce văd acolo și spun că, oricât de stresați ar fi, reușesc să se elibereze de orice energie negativă și să plece cu zâmbetul pe buze după o vizită aici. Sunt siguri că parcul face minuni și cei mai mulți revin aici după o primă vizită. Surprinși sunt de înălțimea arborilor, care depășește chiar și 30 de metri înălțime.

„Este o adevărată încântare să vezi astfel de arbori, uriași care ating 30 – 40 de metri”, spune una dintre vizitatoarele parcului din Simeria.

Pădurea cu arbori gigantici

Bambusul din parcul dendrologic întins pe 70 de hectare s-a aclimatizat și a ajuns la înălțimi de până la 15 metri. Totul pare ca într-o junglă și atmosfera de acolo te duce cu gândul la o altă lume. Speciile de arbori și plante de acolo, aduse din zonele exotice, au schimbat complet tot cadrul, ceea ce îi atrage și mai tare pe iubitorii de plimbări în natură.

„Dintre grupurile vechi introduse apar pregnant îndeosebi cele de ienupăr de Virginia, tuia, chiparoşi californieni, pini, molid, pâlcurile de fag, salcâmi, catalpa mare şi nuc negru. Unele din speciile introduse (Pterocarya fraxinifolia, Broussonetia papyrifera, arţarul american, salcâmul, nucul negru, viţa de Canada, bambusul) s-au sălbăticit şi au un caracter invadant”, se arată în planul de management al rezervației Arboretumul Simeria.

Din nefericire, parcul este în pericol, deși autoritățile îl protejează și îl îngrijesc pe cât de mult posibil. Din cauza faptulu că Mureșul este exploatat puternic, dar și din cauza temperaturilor foarte ridicate, acesta a scăzut și  multe plante au avut de suferit. Trist este că unele s-au uscat și nu au mai putut fi salvate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: