Redactia.ro
Home » Știri » Țara fără niciun caz de coronavirus. S-au ridicat toate restricțiile, au învins al doilea val

Țara fără niciun caz de coronavirus. S-au ridicat toate restricțiile, au învins al doilea val

Noua Zeelandă a trecut și peste al doilea val de coronavirus. Cum a reușit să învingă și a doua oară virusul. 

 

Noua Zeelandă a ridicat toate restricțiile

 

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a anunțat luni ridicarea restricțiilor impuse la Auckland pentru combaterea celui de-al doilea val epidemiologic. Premierul a anunțat că țara sa ,,a învins din nou virusul”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Primul val de coronavirus a fost foarte probabil complet pus sub control la sfârșitul lunii mai ca urmare a une izolări stricte la nivel național. Noua Zeelandă a marcat, apoi, 102 zile fără contaminare locală. Acest lucru a fost posibil prin respectarea măsurilor impuse.

Un nou focar epidemiologic a fost, însă, descoperit în august în cel mai mare oraș al țării. Acest lucru a determinat autoritățile să dispună pentru cei un milion și jumătate de locuitori din Auckland noi măsuri de izolare care au durat trei săptămâni, până la începutul lunii septembrie, scrie digi24.ro.

 

Ce declară premierul neozeelandez

 

Jacinda Ardern a afirmat că  epidemia este ținută sub control în acest moment, astfel încât niciun nou caz de coronavirus  nu a mai fost confirmat în acest mare oraș de 12 zile. Mai mult, premierul le-a mulțumit locuitorilor care au fost nevoiți să suporte o nouă izolare.

„Locuitorii din Auckland şi neozeelandezii s-au ţinut de un plan care a funcţionat de două ori. Ei au învins din nou virusul”, a afirmat lidera. Jacinda Ardern a adăugat că, începând de miercuri seară, nivelul de alertă de la Auckland să fie redus la 1, ca în restul țării. Prin urmare, nu va mai exista nicio restricție în privința adunărilor publice.

Momentul pentru acest anunț este unul oportun pentru premier în contextul în care pe 17 octombrie au loc alegeri legislative. Ea este considerată favorită să rămână la conducerea guvernului.

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini