Redactia.ro
Home » Stiri Locale » Târgul de Crăciun Craiova, închis la o oră după ce a fost deschis. Care a fost motivul

Târgul de Crăciun Craiova, închis la o oră după ce a fost deschis. Care a fost motivul

Târgul de Crăciun din Craiova a fost un eșec la deschidere. După ce comercianții au fost luați la control de instituțiile abilitate, acesta a fost închis…după o oră. Motivul este unul halucinant. 

Târgul de Crăciun din Craiova, închis la o oră după deschidere

La o oră după ce a fost deschis, Târgul de Crăciun din Craiova a fost închis. Instituțiile de control i-au verificat pe comercianți și au constatat că târgul nu avea aviz de funcționare. Astfel, i-au determinat pe oameni să își împacheteze marfa și obloanele căsuțelor să fie trase, informează Digi 24.

Ce spune Primăria din Craiova

Odată cu acest gest al instituțiilor față de Târgul de Crăciun, reprezentanții primăriei locale Craiova au reacționat. Surse din interiorul locației spun că aceste avize de funcționare ale Târgurilor de Crăciun nu se solicită și nu se emit anterior. Concret, Primăria ar trimite doar o informare către ITM, DSP și alte instituții cu privire la organizarea unui astfel de eveniment ce include comerț provizoriu.

În ceea ce-i privește pe cei care nu au apucat să vadă live centrul Craiovei, pot accesa site-ul Primăriei și acolo vor putea vizualiza imagini din momentul aprinderii beculețelor în centrul orașului, dar și în Parcul Nicolae Romanescu.

În București, nu va fi Târg de Crăciun în acest an

În Capitală nu se va organiza un Târg de Crăciun în acest an, marcat de pandemie, a anunțat primarul general, Nicușor Dan. Tocmai acesta este și motivul care a dus la luarea unei astfel de decizii, deoarece sănătatea este în prim-plan, în 2020.

”Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem sa amplificăm acestă boală. În anii următori, când vom fi trecut prin această pandemiei, așa cum se întâmplă peste tot în lume, o să avem târg de Crăciun.Primăria va fi într-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privați, va pune spațiul la dispoziție, vor plăti o chirie și se vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale. E o chestiune comercială, în care niciodată Primăria nu plătește nimic, ăsta este modul în care o să o facem de cum încolo.Din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei. Noi, Bucureștiul, opinia mea fermă este că nu trebuie să avem un târg de Crăciun în această iarnă”, a declarat Nicușor Dan.

Târgul de Crăciun de la Sibiu va avea loc

În schimb, deși în Capitală nu va mai fi în acest an un Târg de Crăciun, în alte mare orașe din țară, se va organiza. Se va ține, însă, cont de regulile pandemiei.

„Vor fi mici happeninguri culturale aşa cum am avut anii trecuţi, nişte suflători care se plimbă printre oameni. Mici concerte neamplificate de colinde, lucruri de atmosferă şi vom elimina atracţiile mari”, a spus Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu.

Târgul de Crăciun de la Cluj, sub semnul întrebării

Într-un alt mare oraș din țară, Cluj-Napoca nu se știe dacă va avea loc Târgul de Crăciun. Organizatorii sunt puțini rezervați.
„Am avut 98 de vendori anul trecut, cu siguranţă nu vom păstra acest număr, probabil pe la jumătate. Nu ştim dacă vom păstra muzica, dacă vom avea scena, dacă vom avea artişti, e destul de greu în perioada asta”, a spus Mihai Oprean, coordonatorul Târgului de Crăciun Cluj.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: