Redactia.ro
Home » Știri » Țări europene care au vaccinat populația cu AstraZeneca iau în calcul folosirea altui vaccin pentru rapel! Ce decizie a luat România

Țări europene care au vaccinat populația cu AstraZeneca iau în calcul folosirea altui vaccin pentru rapel! Ce decizie a luat România

Țări europene care au vaccinat populația cu AstraZeneca iau în calcul folosirea altui vaccin pentru pentru rapel! Ce decizie a luat România

Mai multe țări europene iau în calcul să folosească alt vaccin la rapel în cazul persoanelor care la prima doză au primit serul AstraZeneca.

Țări europene care au vaccinat cu AstraZeneca iau în calcul folosirea altui vaccin pentru pentru rapel

Miniștrii Sănătății din UE au încercat să ia o decizie unitară în privința vaccinului AstraZeneca, asta după ce miercuri s-a vorit despre existența unei legături între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Folosirea vaccinului în afara recomandărilor Agenției Europene a Medicamentului lasă întreaga responsabilitate a unor eventuale efecte adverse pe seama țărilor care iau astfel de decizii.

Ședința miniștrilor Sănătății din UE s-a prelungit mult miercuri seară. Unele țări vor să continue vaccinarea cu serul AstraZeneca, sub o strictă supraveghere, în timp ce altele propun să nu-l mai folosească pentru anumite categorii de vârstă.

În lipsa unei decizii unitare la nivel european, autoritățile sanitare din România, respectiv Ministerul Sănătății, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Agenția Națională a Medicamentului, se vor întruni într-o ședință și vor lua o hotărâre privind serul AstraZeneca.

Vaccinarea cu AstraZeneca a creat mult probleme

Campaniile naționale de vaccinare au fost date peste cap după raportarea unui mic număr de cazuri de cheaguri de sânge survenite în urma vaccinării cu AstraZeneca. Unele țări au oprit vaccinarea cu acest ser, altele au impus restricții de vârstă.

În multe cazuri, oficialii în sănătate s-au trezit cu o nouă problemă: ce fac cu cei care au primit deja prima doză de AstraZeneca, dar nu o pot primi și pe a doua, potrivit noilor reguli.

Numărul acestor cazuri este mic în comparație cu zecile de milioane de doze de AstraZeneca deja administrate, dar decizia este importantă, pentru că nu a fost testată pe grupuri mari de oameni.

Orice utilizare a vaccinului în afara recomandărilor Agenției Europene a Medicamentului (EMA) este considerată ca neavând aprobarea organismului european și lasă întreaga responsabilitate a eventualelor efecte secundare pe seama țărilor care iau astfel de decizii.

Unii experți spun că, deoarece ținta tuturor vaccinurilor este aceeași proteină-S (proteina-țepușă), serurile ar putea antrena împreună organismul să lupte împotriva virusului. Nu există însă nicio dovadă că acest lucru va funcționa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: