Redactia.ro
Home » Știri » Tatăl tinerei ucise la 2 Mai face noi acuzații. Poliția Română, învinovățită că nu a anunțat decesul la timp

Tatăl tinerei ucise la 2 Mai face noi acuzații. Poliția Română, învinovățită că nu a anunțat decesul la timp

GALERIE FOTO (2)

Tragedia care a avut loc în 2 Mai, soldată cu moartea a doi tineri și rănirea altor câțiva, a adus în prim plan nu doar durerea pierderii, ci și eșecurile sistemului de comunicare al autorităților în astfel de momente. Tatăl Robertei, tânăra de 20 de ani ucisă în accident, a făcut declarații cutremurătoare cu privire la modul în care a fost tratată familia sa în aceste clipe tragice.

Cătălin-Ștefan Dragomir, tatăl Robertei, a afirmat că niciuna dintre autoritățile statului nu l-a contactat pentru a-i aduce vestea tristă a pierderii fiicei sale în urma accidentului. Se pare că familia nu a primit niciun fel de notificare oficială cu privire la tragicul incident. Acest aspect a adus în discuție nu doar neputința sistemului, ci și necesitatea unei îmbunătățiri a modului în care comunică astfel de vești dureroase.

Polițiștii și tată tinerei ucise au ajuns la cuțite

Ulterior, Poliția Română a emis o precizare cu privire la acest caz. Potrivit declarațiilor lor, familia a fost informată în momentul tragediei prin intermediul unui apel telefonic. Mai mult decât atât, vărul tinerei ar fi fost cel care a sunat familia pentru a transmite vestea împreună cu un polițist aflat în preajma sa. Aceste declarații par să contrazică afirmațiile dureroase ale tatălui Robertei, care susținea că nu a primit nicio notificare din partea autorităților.

Tragedia din 2 Mai s-a abătut asupra familiilor celor doi tineri decedați într-un mod brusc și neașteptat. Accidentul a avut loc într-o dimineață târzie, în jurul orei 5. Cu toate acestea, apelul care ar fi trebuit să aducă familia în cunoștință de cauză cu privire la moartea Robertei a fost făcut abia o oră mai târziu, creând o pauză dureroasă între momentul tragediei și momentul în care familia a fost anunțată oficial.

„Mulţumim Poliţiei române! Nu m-a contact nimeni să-mi spună că fata mea a păţit ceva decât cei de la pompe funebre. Deci, Poliţia nu. Am aflat de la văr, care a scăpat fără nicio vânătaie din accident, doar cu sperietura. Şi de la ştiri am aflat, de la toate canalele”, a spus, cu amărăciune, Cătălin Ştefan Dragomir.

Problemele de organizare ale poliție

Într-o situație asemănătoare, și familia celeilalte victime a trebuit să facă față unor dificultăți în a fi informată oficial cu privire la tragicul incident. Poliția din Constanța, unde a avut loc accidentul, a întâmpinat dificultăți în a găsi un număr de contact pentru familia tânărului decedat în vârstă de 21 de ani. Această situație a dus la necesitatea ca poliția din Ilfov, localitatea de origine a tânărului, să fie informată și să facă demersurile necesare pentru a aduce vestea familiei. Ca urmare, familia a fost anunțată oficial abia la 9 ore de la momentul accidentului, amplificând drama și durerea prin întârzierea comunicării.

Familia numitei Dragomir Roberta Marina a fost informată la orele 06.15 de către Niculescu Ioan Alexandru, care se afla în grupul de persoane care au suferit vătămări și care este vărul persoanei decedate care, de față cu șeful Serviciului Rutier Constanța, a sunat-o pe mama decedatei. Din discuțiile cu acesta a rezultat că mama sa este soră cu mama persoanei decedate. Acesta a precizat că imediat după accident a mai sunat-o pe mama sa și a informat-o despre decesul verișoarei sale”, a transmis Poliția Română.

Accidentul tragic din 2 Mai a răvășit viețile a două familii și a prietenilor celor decedați. Tragediile rutiere nu aduc doar durere și pierdere, ci și întrebări cu privire la sistemul de comunicare al autorităților în astfel de momente critice. Drama familiei Dragomir și a familiei celeilalte victime reprezintă un apel la îmbunătățirea procesului de transmitere a informațiilor în astfel de situații, astfel încât familiile să fie sprijinite în mod corespunzător în fața unor vești atât de devastatoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: