Redactia.ro
Home » Știri » Taxa de trecere a podului de la Fetești a fost actualizată recent. Care sunt categoriile de șoferi care beneficiază de trecere gratuită

Taxa de trecere a podului de la Fetești a fost actualizată recent. Care sunt categoriile de șoferi care beneficiază de trecere gratuită

Șoferii care traversează podul de la Fetești – Cernavodă sunt supuși plății unei taxe de pod. Cu toate acestea, există câteva categorii de persoane care sunt scutite de la această plată. Printre acestea se numără persoanele cu handicap sever sau grav, precum și vehiculele utilizate pentru îngrijirea acestora.

De asemenea, se pot bucura de liberă trecere și persoanele care locuiesc în zona podului de la Fetești. Prin depunerea unei cereri, aceste persoane pot obține dreptul de a traversa podul fără a plăti taxă.

Noile tarife pentru trecerea podului

Tarifele pentru trecerea podului de la Cernavodă au fost recent actualizate și variază în funcție de tipul și dimensiunile vehiculului. Iată cum arată noile tarife:

  • Autoturisme: 13 lei
  • Microbuze/vehicule cu o greutate mai mare de 3.5 tone: 47 lei
  • Autocare/vehicule de peste 12 tone cu maximum 3 axe: 64 lei
  • Vehicule de peste 12 tone cu 4 axe sau mai multe: 91 lei

Modalități de plată a taxei de pod

Taxa de pod poate fi achitată înainte de trecerea prin zonă sau în momentul trecerii la punctul de taxare de la Cernavodă. De asemenea, se poate plăti și după trecerea podului, dar nu mai târziu de ora 24:00 a zilei următoare.

Conducătorii auto au la dispoziție mai multe modalități de plată, printre care și trimiterea unui SMS la un număr unic, 7577. Mesajul trebuie să conțină numărul de înmatriculare al vehiculului și categoria din care face parte, astfel:

Exemplu de mesaj: PH09ABC 1

  • Categoria 1: Autoturisme
  • Categoria 2: Vehicule de marfă/microbuze/vehicule mai mari de 3.5 tone
  • Categoria 3: Autobuze/vehicule de peste 12 tone și cu cel mult 3 axe
  • Categoria 4: Vehicule de peste 12 tone cu 4 axe sau mai multe

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: