Redactia.ro
Home » Știri » Țeapă pe litoralul românesc. Ce primesc turiștii care comandă hamsii

Țeapă pe litoralul românesc. Ce primesc turiștii care comandă hamsii

Țeapă pe litoralul românesc.

Țeapă pe litoralul românesc. Românii care vor să meargă la mare să se relaxeze ar trebui să știe că vor avea parte de o surpriză, atunci când vor comanda hamsii prăjite de pe străzile stațiunilor. Clienții sunt păcăliți atunci când comandă mâncarea aceasta. Cu ce sunt înlocuite hamsiile?

Țeapă pe litoralul românesc. Ce primesc turiștii care comandă hamsii

S-a deschis sezonul estival, iar românii care se pregătesc să plece la mare trebuie să știe că sunt păcăliți. Unele gherete vând altceva, păcălindu-și clientii când aceștia comand hamsii. Acestea se vând cel mai bine pe litoral, fiind prăjite cu usturoi, iar uneori și cu mămăligă, alteori simple. Majoritatea românilor cunosc acest tip de mâncar, motiv pentru care îl comandă ori de câte ori ajung pe litoral. Hamsia prăjită cu usturoi și mămăligă se găsește peste tot pe litoralul românesc, fiind mâncarea preferată de numeroși turiști. Cu toatea astea, aceștia pot avea o mare surpriză neplăcută când vor comăanda acest fel de mâncare.

Protecția Consumatorilor atrage atenția asupra faptului că mulți comercianți de la mare își păcălesc clienții și vând șprot, un pește asemănător, dar mai ieftin, în loc de hamsie. Așadar, dacă la restaurant sau cherhana o portție de hamsie cu mămăligă și usturoi costă aproximativ 30 de lei, la dughene ea poate fi cumpărate cu 10 lei/100 de grame, fiind inclus si usturoiul. De asemenea, în pescăriile din Constanta, hamsia proaspătă prinsă costă in jur de 12 lei/kilogram. Șprotul se poate prăji intreg, așa că nu este necesară curațarea lui. În acest fel, pentru cei care vor să prepare și să vandă acest tip de pește va fi o cheltuială mai mică, muncă la fel de puțină, dar un profit mai mare.

Cum faci diferența între șprot și hamsii

Șprotul mai este numit so țață, ciacia, ceacea, este un pește marin mic de 8-16 cm. Aceste este mai ieftin decât hamsia, iar în general, 1 kg de șprot se vinde cu 10 lei, in timp ce 1 kg de hamsii costă aproximativ 22 de lei. Cei doi peșto seamănp, dar au cateva diferente dupa care pot fi recunoscuti. Aceștia au gurile diferite. La hamsii este mare, cu o maxilară superioară proeminentă si cea inferioară ingustă.

Colturile gurii depășesc limitele ochilor, iar corpul acestui peste este alungit. Șprotul este mai plat in structură, iar cea mai importantă diferenta o face gustul. Continutul de grăsimi este mult mai mare la hamsii, iar compoziția lor este diferită. Hamsiile sunt sărate fără mirodenii pentru a păstra un gust deosebit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: