Redactia.ro
Home » Știri » Temperaturi de primăvară în acest weekend. ANM: „Maxime ce vor atinge 16-17-18 grade”

Temperaturi de primăvară în acest weekend. ANM: „Maxime ce vor atinge 16-17-18 grade”

Anunț ANM de ultimă oră! Val de aer tropical și temperaturi caniculare în România

Temperaturi de primăvară în acest weekend. Iată detaliile!

ANM: „Temperaturi maxime ce vor atinge 16-17-18 grade”

Alina Şerban, meteorolog ANM, anunță că în acest weekend se încălzește semnificativ în țara noastră. Temperaturile vor trece cu mult de 10 grade (până la 16-17-18 grade) în condițiile în care în prezent termometrele arată 6-7 grade:

„Putem vorbi deja de temperaturi maxime ce vor atinge 16-17-18 grade, poate chiar 20 cu totul izolat, în regiunile sud-estice. Şi nopțile vor fi foarte calde pentru această perioadă. Vorbim de temperaturi minime pozitive în toate regiunile. Mai mult decât atât, minime ce nu vor coborî sub 10-11 grade în partea de sud-est a teritoriului, în condițiile în care acestea sunt valori mai mari decât ar trebui să fie maximele la această dată.

Sisteme noroase vor traversa teritoriul țării noastre, vor determina apariția precipitațiilor, de data aceasta sub formă de ploaie, poate chiar și mai însemnate cantitativ în mod deosebit în zonele montane vor depăși 15 20-25 de litri pe metrul pătrat, iar ninsori slabe vor mai fi doar pe crestele cele mai înalte”, a explicat Alina Şerben la News Hour with CNN, Antena3.

Val de aer tropical în România

Un val de aer tropical ajunge pe teritoriul țării noastre, iar meteorologii ne anunță că temperaturile variază de la -3 la 13 grade Celsius, motiv pentru care ne putem îngrijora, deoarece temperaturile nu sunt cele cu care ne-am obișnuit în lunile de iarnă.

„La momentul acesta nu avem o situație stabilă a maselor de aer, nu se îndreaptă spre un normal al perioadei. Să nu uităm în ce lună ne aflăm. Ar trebui să fie cu mult mai rece de atât, iar dacă vom avea variații termice de la o zi la cealaltă, putem spune că, per total, în această săptămână temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal.

Vorbim de temperaturi de 10-11-13 grade chiar acum, în zona deluroasă din vest, în timp ce în jumătatea de nord a Moldovei, tot la momentul acesta, vorbim de temperaturi negative.

Deci iată că în același timp, temperaturile variază foarte mult de la un punct cardinal la celălalt, de la -3 la 13 grade.

În zilele următoare vor fi la fel variații, dar pe o advecție din ce în ce mai caldă spre finalul săptămânii, pentru că se va încălzi și în partea de sud, de sud-est a teritoriului.

Dacă astăzi-mâine, în regiunile intracarpatice, temperaturile depășesc uşor 10 grade, de miercuri aș putea spune, astfel de valori vor fi regăsite în partea de sud-est a teritoriului, în condițiile în care sisteme noroase vor traversa teritoriul țării noastre și vor aduce precipitații cam în toate regiunile”, a explicat meteorologul pentru sursa citată.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: