Redactia.ro
Home » Știri » Temperaturi record în luna aprilie. Căldura pune stăpânire pe România. Ce anunță specialiștii

Temperaturi record în luna aprilie. Căldura pune stăpânire pe România. Ce anunță specialiștii

Vremea se schimbă complet în România. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie din România, Elena Mateescu, a avertizat că țara noastră se va confrunta cu condiții meteorologice extreme în următoarea perioadă, odată cu debutul unui val de căldură intensă. În vestul Europei, canicula a lovit deja cu putere, iar multe țări au înregistrat temperaturi neobișnuit de înalte pentru această perioadă a anului. Franța și Germania se numără printre țările afectate, cu termometre care au indicat chiar și 33 de grade Celsius în anumite regiuni. Conform specialiștilor de la ANM din România, și la noi se vor înregistra temperaturi de peste 28 de grade Celsius în anumite zone.

Temperaturi neobișnuite în luna aprilie

Săptămâna viitoare temperaturile vor fi mult peste normalul acestei perioade. Spre exemplu, în timp ce în vestul țării s-a înregistrat o temperatură de 26 de grade Celsius, deja pentru mâine se estimează o creștere la 27 de grade Celsius în aceeași zonă, iar de miercuri se prognozează valori de 28 de grade Celsius, inițial în vest și apoi și în sud-vest, sud și sud-est.

„Cea de-a doua lună de primăvară în țara noastră pare să fie una excepțional de caldă. Comparativ cu datele obișnuite pentru această perioadă, avem temperaturi cu aproximativ 8°C-10°C mai ridicate”, a declarat directorul ANM. „Chiar și în prima zi a lunii aprilie, am înregistrat temperaturi de până la 31 de grade Celsius în unele localități din România, marcând astfel cel mai ridicat nivel termic înregistrat vreodată pentru această dată. Aceste date ne îndreptățesc să anticipăm cu încredere că vara acestui an va aduce temperaturi ce vor depăși cu mult pragul de 35 de grade Celsius”.

Va fi secetă în România

Aceste condiții meteorologice extreme vor avea un impact grav asupra agriculturii și economiei în ansamblu. „Vara va fi caracterizată de temperaturi extrem de ridicate, cu valori care vor depăși cu mult pragul de 35°C”, a subliniat ea. „Există o probabilitate foarte mare ca 2024 să înregistreze noi recorduri de temperatură, atât la nivel mondial, cât și în România.”

Conform prognozelor, regiunile cele mai afectate de secetă vor fi Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia. După ce am avut parte de cea mai călduroasă iarnă din istorie, se pare că ne îndreptăm către cea mai fierbinte vară înregistrată vreodată. „Efectele secetei se vor resimți deja în această primăvară, deoarece ploile vor fi insuficiente în majoritatea zonelor din țară”, a avertizat Elena Mateescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: