Redactia.ro
Home » Homepage » Teodor Meleşcanu a fost ales președinte al Senatului

Teodor Meleşcanu a fost ales președinte al Senatului

Teodor Meleşcanu

Teodor Meleşcanu, senator ALDE, a fost ales preşedinte al Senatului, obţinând în turul II 73 de voturi. Propunerea a aparținut PSD. 

Premierul Viorica Dăncilă a avut un mesaj pentru Teodor Meleşcanu, după validarea lui în funcţia de preşedinte al Senatului.

„Felicitări domnului Teodor Meleșcanu pentru alegerea în funcția de președinte al Senatului României! Votul de astăzi certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament și că, așa cum am spus și aseară, avem curajul și încrederea să venim la vot cu un nou guvern.

Am ales să îl sprijinim pe domnul Meleșcanu pentru a ne reconfirma buna-credință și asumarea programului de guvernare cu care am pornit în 2016, precum și respectul față de cei care au preferat să nu fugă de responsabilități.

Ieșirea de la guvernare a fost luată de un grup restrâns din ALDE, iar votul de astăzi – precum și dorința domnului Meleșcanu și a altor colegi de menținere a acestei guvernări – confirmă faptul că sunt mulți oameni responsabili în acest partid care respectă angajamentul pe care ni l-am luat, împreună, în fața oamenilor.

În ciuda tuturor speculațiilor și a atacurilor candidaților de profesie, noi continuăm pe drumul pe care am pornit, cel al respectului față de români și al împlinirii promisiunilor făcute”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Teodor Meleşcanu a declarat, marţi, după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului, că în politică, votul cetăţeanului trebuie să fie determinant, nu jocurile politice în interesul altora şi deviza oricărui politician trebuie să fie „să facem cât mai mult, câtor mai mulţi”.

„Este datoria noastră să asigurăm cadrul legislativ necesar continuării guvernării de o manieră constituţională legală şi eficientă în interesul cetăţeanului. Am ferma convingere că în politică votul cetăţeanului trebuie să fie determinant şi nu jocurile de culise în interesul câtorva. Dragi colegi, v-am mai spus-o şi o repet că orice politician responsabil trebuie să aibă deviza să facem cât mai mult, câtor mai mulţi”, a declarat, marţi, în încheierea şedinţei de plen, Teodor Meleşcanu.

A promis că va fi un președinte echilibrat

Noul şef al Senatului le-a mulţumit celor care l-au votat, dar şi celor care nu au făcut-o şi i-a asigurat că va fi un preşedinte echilibrat.

„Doresc să mulţumesc în primul rând tuturor celor care m-au votat şi vreau să dau asigurări pentru cei care nu m-au votat sau chiar m-au atacat că voi fi un preşedinte echilibrat. Vârsta, experienţa şi integritatea mea le pun în slujba Parlamentului, obiectivul meu fiind recăpătarea respectului şi încrederii cetăţenilor în această instituţie.

În diferitele funcţii pe care le-am avut în decursul timpului şi care nu au fost puţine, am avut privilegiul să lucrez cu tot spectrul politic românesc în ultimii 30 de ani. Este o experienţă pe care o pun necondiţionat la dispoziţia poporului român.

De altfel, în toată activitatea mea politică, am servit ţara mea, poporul meu şi niciodată interesele politicienilor momentului înainte de a fi membru de partid, sunt român, sunt membru al grupului ALDE şi voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare conform mandatului dat de alegători în programul PSD-ALDE din 2016”, a afirmat Meleşcanu, potrivit Mediafax.

La începutul discursului, v-am promis echilibrul meu, iar acum în încheiere vă cer tot sprijinul pentru a face din Parlamentul României o instituţie de elită în sistemul democratic românesc. Vă mulţumesc.”, a conchis el.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: