Redactia.ro
Home » Știri » Teodosie s-a răzgândit în privința vaccinului: ”M-am documentat”

Teodosie s-a răzgândit în privința vaccinului: ”M-am documentat”

Teodosie s-a răzgândit în privința vaccinului: ”M-am documentat”

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, și-a schimbat opinia legată de vaccin, după ce a sfidat luni în șir restricțiile împotriva răspândirii noului coronavirus. 

Teodosie s-a răzgândit în privința vaccinului

ÎPS Teodosie face acum îndemnuri la vaccinare și susține că anterior nu fusese informat suficient de autorități despre acest subiect. Acum spune însă că a studiat singur subiectul.

„Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Și nu am fost informați, maine voi fi mai informat și vă voi spune”, le-a spus Teodosie jurnaliștilor.

Mai mult, întrebat dacă și-a schimbat părerea despre vaccin, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns că nu-și dă cu părerea, ci se încrede în cele științifice, scrie Digi24

„Nu că părerea, m-am documentat. Nu umblăm cu păreri, umblăm cu cunoștințe solide, știintifice”, a continuat acesta. 

Astfel, după declarațiile lui Teodosie, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că un material informativ referitor la vaccinarea împotriva COVID-19 a fost transmis tuturor ierarhilor români ortodocşi, opţiunea pentru vaccinare trebuind însă a se configura „în cadrul unei serioase informări”.

„Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca şi toate celelalte Culte religioase din România, a primit Broşura informativă cu titlul: ‘Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură’, document oficial al Comitetului Naţional de Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 în România. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la această vaccinare”, a spus luni Bănescu într-un comunicat remis presei.

ÎPS Teodosie, despre vaccinul anti-Covid

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a susținut că atâta timp cât există multe necunoscute în privinţa vaccinului anti-COVID 19, iar specialiştii se contrazic între ei, ar fi o îndrăzneală prea mare din partea sa ca păstor să promoveze acest vaccin „ca realitate obiectivă a momentului” şi să îndemne oamenii să se vaccineze.

„Pentru orice boală, vaccinarea este un remediu, o combatere a bolii. Vaccin trebuie să fie, dar vaccinul trebuie să fie sigur. De data aceasta sunt atât de multe necunoscute, vaccinul încă nu are o determinare a efectelor secundare şi sunt deja atâtea situaţii în lume în care a produs efecte nedorite, iar oamenii sunt derutaţi. Zvonistica circulă foarte mult, oamenii nu au informaţii complete şi nu ştiu să discearnă ce este adevărat de ce nu este adevărat. Eu, ca orice păstor care predică adevărul neîndoielnic despre Hristos şi despre mântuire, despre iertare, iar adevărul acesta este absolut, nu putem fi nişte impresari ai autorităţilor care vor să îndemnăm la vaccinare cu ochii închişi, pentru că ceea ce spunem noi trebuie să fie valabil 100%. De aceea manifestăm o prudenţă, o rezervă, întrucât vaccinul nu şi-a produs efectul”, a declarat ÎPS Teodosie.

Mai mult, arhiepiscopul Tomisului şi-a exprimat speranţa că anul 2021 va fi un an al întăririi credinţei.

„De aceea noi nădăjduim că anul în care trecem mâine seară să fie un an al întăririi credinţei şi al biruinţei mai puternice a lui Dumnezeu asupra celui rău. Noi să-l chemăm pe Dumnezeu în ajutor şi El nu ne va refuza niciodată. Dumnezeu rămâne acelaşi, nu se schimbă niciodată, este neschimbabil, iar când Îl avem în viaţa noastră, suntem cei mai puternici. Să începem anul 2021 cu multă nădejde, cu dorinţa de a învinge pe diavol în toate manifestările lui în care vrea să ne aducă sămânţa discordiei şi a duşmăniei, să învingem bolile, să învingem neputinţele noastre, să rămânem în picioare, cu credinţa vie, mărturisitoare”, a transmis ÎPS Teodosie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: