Redactia.ro
Home » Știri » Terasele s-ar putea deschide după 15 mai. Ce prevede legea adoptată de Guvern

Terasele s-ar putea deschide după 15 mai. Ce prevede legea adoptată de Guvern

Terase deschise

Senatorul PSD, Șerban Nicolae a propus un amendament adoptat de senatorii juriști care prevede ca terasele care respectă măsurile de protecție sanitară să fie deschise după data de 15 mai.

Deschiderea teraselor după data de 15 mai

Șerban Nicolae a propus un amendament adoptat de senatorii juriști, care prevede ca după data de 15 mai să fie deschise terasele care au măsuri de protecție sanitară.

Legea adoptată de Guvern prevede ca pe durata stării de alertă activitatea de servire și consum al produselor și băuturilor alcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte locuri se poate suspenda.

De asemenea, este permisă organizarea activităților de preparare a mâncării cât și comercializarea băuturilor alcoolice și nealcoolice.

Totodată, amendamentul adoptat de senatori prevede ca pe durata stării de urgență să se suspende consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, în interiorul, cât și la terasele din exteriorul acestora.

Amendamentul adoptat mai prevede ca pe durata stării de alertă, prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice care nu se consumă în spațiile menționate mai sus, să fie permise.

Excepția o fac terasele unde se respectă măsurile de protecție sanitară. Această lege trebuie aprobată și de Camera Deputațilot pentru a intra în vigoare.

Terasele se deschid la 1 iunie la mare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a explicat în ce condiții pot merge românii după 15 mai, la mare.

Conform acestuia, cei care doresc să-și petreacă următoarea perioadă pe malul mării pot merge doar dacă au o proprietate. Dar plajele, terasele vor fi închise până după 1 iunie.

În cazul în care unele persoane doresc să meargă la munte, regula este aceeași.

Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise – nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge”, a spus ministrul.

Reamintim că după data de 15 mai, cei care doresc să părăsească localitățile au nevoie de declarație pe proprie răspundere, iar bisericile vor fi deschise, dar doar pentru slujbe ținute în aer liber.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini