Redactia.ro
Home » Știri » Când se deschid restaurantele și terasele în România. Ce reguli impun autoritățile

Când se deschid restaurantele și terasele în România. Ce reguli impun autoritățile

Restaurante deschise

Chiar dacă saloanele de înfrumusețare și cabinetele stomatologice se vor deschide după 15 mai, nu este cazul în ceea ce privește restaurantele, terasele și mall-urile. Potrivit Ministrului Economiei, mai întâi trebuie să vedem în ce fel va afecta deschiderea frizeriilor, coafoarelor și cabinetelor dentare evoluția pandemie. Abia apoi se va lua o decizie în ceea ce privește aceste activități.

„Așteptăm evaluarea de la Ministerul Sănătății să vedem efectele redeschiderii saloanelor de îngrijire și a cabinetelor stomatologice de la 15 mai și apoi vom lua o decizie legată de celalte activități care au fost suspendate prin Ordonanță Militară”, a declarat Virgil Popescu pentru G4Media.ro.

Totodată, ministrul a spus că nu își pot relua activitatea nici firmele care organizează evenimente, din moment ce întâlnirile cu mai mult de trei persoane sunt interzise.

Mai mult, Virgil Popescu a dat asigurări că măștile de protecție vor avea un preț mai mic decât acum, de circa doi lei, fiind făcute eforturi pentru a fi achiziționate destule.

„Acum, la minister facem eforturi pentru achizițiile de măști, trebuie să facem un stoc-tampon de măști pentru momentul în care ele vor deveni obligatorii în spațiile publice închise. Trebuie să se găsească pe piață măști la un preț normal, de circa 2 lei”, a mai spus Virgil Popescu.

HORECA propune Guvernului să redeschidă restaurantele, barurile și cafenele după ce va expira starea de urgență. Industria vine împreună cu câteva reguli de respectat pentru oamenii de afaceri.

Când se vor deschide cafenelele, restaurantele și barurile în România

În cazul în care starea de urgență nu va fi prelungită pe 15 mai, terasele și unitățile de tip take away, ar trebui să redeschidă parțial restaurantele, barurile și cafenelele de la 1 iunie. Toate aceste ar funcționa 50% din capacitate pentru a nu agrava și mai mult situația.

Așadar, unitățile nu vor putea primi mai mulți de 200 de clienți pe zi, iar angajații vor fi obligați să poarte mască și mănuși de protecție.

Mesele vor fi așezate la o distanță de 1,5-2 metri între ele și vor avea maxim 8 locuri. Această propunere vine după ce prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că după ce va expira starea de urgență, vor putea fi deschise și hotelurile, dar nu și restaurantele.

Cafenele deschise în București

După două luni de stat în case, bucureștenii se pot bucura acum de gustarea unei cafele făcute de specialiști.

Directorul unei cafenele a găsit soluția perfectă pentru a face față crizei provocată de coronavirus. Anca Ungureanu a decis să își servească clienții la geam, iar comenzile le face pe telefon și pe Facebook.

Nici angajatorii magazinelor de vinuri nu se lasă mai prejos. Managerul unei afaceri de vinuri a venit cu o idee excelentă. Cei care își doresc să consume o sticlă de vin acasă, o pot face online.

Ionuț Moroianu a precizat că prețuril unei sticel de vin cumpărate online începe de 25 lei până la 2.000 lei.

Totodată, autoritățile au precizat că după 15 mai, vor putea fi deschise frizeriile, saloanele, cabinetele stomatologice și parcurile. Vestea proastă este că mall-urile vor rămâne închise, deoarece sunt considerate locuri unde distanțarea socială nu ar fi respectată de către cetățeni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: