Redactia.ro
Home » Știri » Criza coronavirusului în România. Cum „pedepsește” Iohannis Spitalul din Suceava

Criza coronavirusului în România. Cum „pedepsește” Iohannis Spitalul din Suceava

Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a retras miercuri decorația conferită Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, din cauza gravelor deficiențe în modul în care a fost gestionată criza COVID-19.

Iohannis decorase spitalul din Suceava în urmă cu un an „în semn de apreciere pentru activitatea de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”.

„În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, a fost retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Situația la Spitalul Județean din Suceava este în continuare gravă, unde sute de medici și pacienți s-au îmbolnăvit de COVID-19. Sunt medici aruncați în luptă fără protecție și pacienți pe care nu are cine să-i trataze pentru nu există personal suficient. Circa 30 de decese provocate de infecția cu COVID-19 sunt de la Suceava, potrivit Digi24.

Rareș Bogdan lăuda spitalul din Suceava

Un clip cu Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a apărut pe Internet în contextul pandemiei COVID – 19 și a situației din Suceava. În campania electorală, acesta lăuda spitalul din Suceava, dar și pe Gheorghe Flutur. „Le-am spus tuturor: vreți să vedeți spitale ca-n Occident? Mergeți la Suceava! Să vedeți ce a făcut Gheorghe Flutur cu bani europeni!”, spunea Rareș Bogdan pe 23 mai 2019.

Publicată de Anca Murgoci pe Marţi, 31 martie 2020

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat marți că au extins cercetările în cazul îmbolnăvirilor și deceselor de la Suceava, după ce cadre medicale au fost trimise târziu la testare, în favoarea altor persoane, și pentru că bolnavii nu au fost internați la Boli Infecțioase.

Și Klaus Iohannis a adus aprecieri unității spitalicești, pe 16 octombrie 2019: „Avem la Suceava un model de bune practici în sistemul de sănătate românesc”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: