Redactia.ro
Home » Știri » Termometrul care măsoară temperatura cu ajutorul sunetului, invenție revoluționară în plină pandemie

Termometrul care măsoară temperatura cu ajutorul sunetului, invenție revoluționară în plină pandemie

Termometrul care măsoară temperatura cu ajutorul sunetului

A fost inventat un nou dispozitiv care ascultă obiecre și corpuri pentru a măsura temperatura. Specialiști din SUA au creat un termometru acustic care descoperă intensitatea sunetului general de căldura pe care corpul tău sau orice obiect din jur o emană.

Termometrul care măsoară temperatura cu ajutorul sunetului, invenție revoluționară în plină pandemie

Specialiștii de la Universitatea din Maryland din Colegge Park, din Statele Unite ale Americii au creat un termometru acustic care detectează intensitatea sunetului generat de căldura pe care corpul o generează. Conform specialistului Purdy, inima termometrului este formată dintr-o foaie de nitrură de siliciu de un milimetru pătrat, iar aceasta estre suspendată într-o fereastră tăiată în centrul unui clip de siliciu, care transmite unde sonore mult mai bine decât aerul.

Fizicienii au depus pete de material epoxy pe suprafața cipului în jurul foii de nitrură de siliciu în momentul în care făceau experimente. Astfel, în momentul în care acesta ere încălzit cu un laser, fiecare picătură epoxy emitea unde sonore care se prelingeau prin cip până ajungeau la foaie provocând vibrația foii.

Dispozitivul care ascultă obiecte și corpuri pentru a măsura temperatura

Mai mult, experții precizează că dacă epoxy-ul este mai fierbinte, undele sonore erau mai puternice și vibrațiile nitrurii de siliciu erau mai intense. Aceștia au urmărit mișcarea foii și ulterior temperatura epoxy-ului, cu ajutorul fasciculului laser pe foaie și prin măsurarea unghiului de reflexie a fasciculului, după cum susțin cercetătorii Singh și Purdy în Physical Review letters.

Totodată, cercetătorul Purdy speră ca acest dispozitiv să fie folosit în viitor pentru termomentrele de calcul cuantic, care trebuie să funcționeze la temperaturi scăzute, scrie Playtech. „Dacă urechile umane ar fi suficient de puternice să audă acest zgomot, “ar suna radio-static.Cu cât un obiect devine mai fierbinte, cu atât sunetul devine mai puternic„, a spus Tom Purdy de la Universitatea din Pittsburgh.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: