Redactia.ro
Home » Știri » Testarea națională anti-coronavirus începe după 1 iunie, anunță Nelu Tătaru

Testarea națională anti-coronavirus începe după 1 iunie, anunță Nelu Tătaru

Testarea națională anti-coronavirus

Ministrul Sănătății a anunțat că de la 1 iunie va începe testarea națională pentru a vedea ce procent din populația României a dezvoltat anticorpi la coronavirus. Nelu Tătaru a explicat că acest lucru se va întâmpla în fiecare județ, pentru că în vara aceasta se va face un studiu de seroprevalență.

Începe testarea națională în România, anunță ministrul Nelu Tătaru

Fiecare persoană care va veni să își facă analize va trebui să își dea acordul pentru ca specialiștii să poată preleva datele lor și să stabilească dacă există anticorpi pentru coronavirus în organism. Totodată, cercetarea se va face în funcție de grupele de vârstă.

Acest studiu se va desfăşura în lunile iunie-iulie şi cred că şi august, în care la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, fiecărui judeţ din această regiune, pe nouă grupe de vârstă, în care vom vedea exact cam cât din populaţia României, cât din populaţia judeţului, din grupa de vârstă s-a imunizat, iar în funcţie de acest rezultat putem previziona pe viitor şi o reapariţie a unui episod şi amploarea acestuia”, a precizat Tătaru.

Testele se vor face în fiecare județ, astfel că pentru această misiune vor fi alese trei laboratoare, care să preleveze serul rezidual de la clienții care vin să își facă diverse analize.

Nelu Tătaru a explicat cum se va desfășura testarea națională pentru coronavirus

După aceea, Institutul Național de Sănătate Publică va fi cel care va prelucra datele respective și va da un rezultat elocvent pentru cercetare.

În fiecare judeţ vor fi selectate trei laboratoare, la aceste laboratoare se vor prezenta pacienţi pentru seturi de analiză pentru diverse patologii. Noi vom solicita acordul acestor pacienţi să folosim serul rezidual în care vom căuta anticorpi. Sunt nişte teste imunologice. Aceste seruri reziduale vor fi la INSP, care va face acest studiu şi ne va da şi rezultatul. Se recoltează sânge pentru analizele la care s-au prezentat, noi serul rezidual de la această recoltare de sânge îl vom folosi”, a afirmat Tătaru.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre numărul de oameni care vor fi supuși testării. Nelu Tătaru a explicat că acest lucru depinde de fiecare județ în parte. Acesta a subliniat că de luni înainte studiu va începe.

Diferă foarte mult de la un judeţ la altul, având în vedere că avem judeţe cu 43.000 de locuitori, cu 93.000 de locuitori, în general am plecat ca studiu – 29.019 pacienţi, după 1 iunie va începe”, a spus el.

În România au fost confirmate 19.398 de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 13.426 au fost declarate vindecate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: