Redactia.ro
Home » Știri » Tichete de 1.000 de euro pentru donatorii de plasmă. Ce reguli trebuie să îndeplinească aceștia

Tichete de 1.000 de euro pentru donatorii de plasmă. Ce reguli trebuie să îndeplinească aceștia

Tichete de 1.000 de euro pentru donatorii de plasmă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că oferă tichete în valoare de 1.000 de euro pentru cei care s-au vindecat de coronavirus și vor să doneze plasmă. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a putea dona plasmă și pentru a primi banii?

Tichete de 1.000 de euro pentru donatorii de plasmă. Ce reguli trebuie să se îndeplinească

Gabriela Firea a anunțat pe pagina oficială de Facebook că oferă tichete în valoare de 1.000 de euro persoanelor care s-au vindecat de SARS-COV2 și vor să doneze plasmă.

Potrivit acesteia, tichetele le va oferi persoanelor care donează să își cumpere alimente, vitamine și în același timp să salveze viețile altora.

Suntem în pandemie, deci într-o situație excepțională. Chiar dacă, în timpuri normale, legislația privind donarea nu prevede și stimulente financiare, acum suntem într-o situație de excepție. Prin urmare, este nevoie de o excepție de la lege pentru a salva cât mai multe vieți! Nu cred că ar fi normal să ne încurcăm în prea multe detalii birocratice și cutumiare, atunci când este vorba despre un interes superior: salvarea românilor care suferă de o formă severă a infecției COVID-19!”, a spus Gabriela Firea.

Ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele care vor să beneficieze de aceste vouchere?

Această propunere a venit după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a simplificat procedura de donare. Majoritatea pacienților care s-au vindecat de coroanvirus au renunțat la a dona plasmă, din cauza cerințelor, motiv pentru care propunere s-a simplificat.

Așadar, pentru a dona plasmă trebuie îndepline următoarele cerințe:

1.semnarea consimţământului informat pentru intrarea în procedura de selecţie în vederea donării de plasmă prin plasmafereză şi/sau sânge total şi pentru transmiterea codificată a datelor privind donarea în baza de date naţională şi europeană.
2.prezentarea documentelor care să ateste istoricul de infecție cu SARS-CoV-2, respectiv încetarea riscului de transmitere a bolii.
3.încadrarea în toate criteriile-standard pentru donarea de sânge total sau plasmă, conform legislaţiei naţionale.
intervalul între două donări de plasmă succesive este de cel puțin 14 zile.

Loading...