Redactia.ro
Home » Știri » Tichete de masă pentru angajații în șomaj tehnic. Cum arată propunerea

Tichete de masă pentru angajații în șomaj tehnic. Cum arată propunerea

bonuri de masă

Tichete de masă pentru angajații care au intrat în șomaj tehnic, în contextul stării de urgență în care se află România. Propunerea legislativă a fost inițiată de parlamentari PSD, UDMR, Pro România și USR.

Angajații ar putea primi, în continuare, tichete de masă, în format electronic, chiar dacă se află în șomaj tehnic. Propunerea vine în sprijinul angajaților cărora le-a fost suspendat contractul de muncă. Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, bonurile de masă vor fi transmise în format electronic. Reamintim că valoarea tichetului de masă a ajuns la 20 de lei, de la 1 aprilie.

Cine va beneficia de tichete de masă în continuare

În propunerea legislativă se precizează că măsura vine în ajutorul angajaților, dar și a magazinelor alimentare și a restaurantelor care livrează mâncare.

Gabriela Podaşcă, unul dintre inițiatorii proiectului, a desclarat că acest proiect trebuie dezbătut în procedură de urgenţă:

„Toate proiectele legislative pe care le-am iniţiat au venit în urma consultărilor sau solicitărilor unor parteneri sociali, tocmai pentru a ne asigura că răspundem corect unor nevoi reale. Hrana este esenţială şi asigurarea ei trebuie să fie o prioritate nenegociabilă pentru autorităţile statului. Susţinem dezbaterea acestui proiect în procedură de urgenţă”.

Conform OUG nr. 30/2020, indemnizațiile de care beneficiază salariații se stabilesc la 75% din salariul de bază. Această se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Starea de urgență instituită în România este valabilă până la 14 mai.

De asemenea, reamintim că valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită până 31 mai 2021, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Fonduri mai mari pentru Sănătate și Muncă

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, în cadrul ședinței de guvern de luni, prima rectificare bugetară pentru acest an. Aceasta prevede că cea mai mare parte a fondurilor vor fi transferați către Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii.

Astfel, vor fi suplimentate fondurile pentru plata concediilor medicale și fondurile pentru șomajul tehnic.

„Dar vreau sa mentionez clar ca vom suplimenta bugetul pentru plata concediilor medicale cu cel putin un miliard de lei. In ceea ce priveste cheltuiele anuntate deja, cu somaj tehnic si cu alte forme de ajutor si acolo am suplimentat fondurile cu cel putin 7 miliarde de lei ca sa ne asiguram ca pe perioada starii de urgenta si pentru perioada prelungirii starii de urgenta fondurile sunt acolo, ca oamenii primesc banii la timp si ca nu exista intarzieri”, a precizat Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: