Redactia.ro
Home » Știri » O nouă amenințare la adresa TikTok! Aplicația ar putea dispărea de pe iPhone și Android. Care este planul măreț al americanilor

O nouă amenințare la adresa TikTok! Aplicația ar putea dispărea de pe iPhone și Android. Care este planul măreț al americanilor

O nouă amenințare la adresa TikTok! Aplicația ar putea dispărea de pe iPhone și Android. Care este planul măreț al americanilor

O nouă amenințare se profilează asupra TikTok-ului, iar utilizatorii de pe iPhone și Android ar putea să nu mai aibă acces la această platformă populară în curând. Un grup de parlamentari americani a introdus recent un proiect de lege menit să forțeze ByteDance, compania mamă a TikTok-ului, să vândă aplicația pentru a-i permite să rămână disponibilă în Statele Unite.

TikTok ar putea dispărea de pe iPhone și Android

Denumit „Legea de protecție a americanilor împotriva aplicațiilor controlate de adversari străini”, acest proiect de lege are ca scop separarea TikTok de ByteDance. Astfel, ar interzice magazinelor de aplicații și serviciilor de găzduire web din SUA să distribuie TikTok, cu excepția cazului în care acesta se desprinde complet de compania mamă.

Printre punctele cheie ale proiectului de lege se numără:

  • Termen de șase luni pentru vânzare: ByteDance ar avea la dispoziție o perioadă de șase luni pentru a vinde TikTok, înainte ca interdicțiile asupra distribuirii aplicației să intre în vigoare.
  • Transferul datelor utilizatorilor: TikTok și alte aplicații similare ar fi obligate să ofere utilizatorilor o copie a datelor lor într-un format transferabil către alte platforme concurente.

Reacția conducerii TikTok

Cu toate acestea, conducerea TikTok se arată rezervată în ceea ce privește eficacitatea acestei măsuri. CEO-ul TikTok, Shou Chew, susține că separarea nu ar rezolva complet îngrijorările privind datele utilizatorilor americani. Potrivit planului, datele acestora ar fi separate în servere situate în SUA, iar oficialii guvernamentali ar putea supraveghea auditurile codului sursă al TikTok și alte aspecte ale operațiunilor, potrivit playtech.ro.

Critici la adresa proiectului de lege

Cu toate că unii oficiali și organizații văd această inițiativă ca pe o măsură de protecție a securității naționale, există și voci critice. Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU) și alte grupuri pentru drepturile digitale au condamnat eforturile guvernului de a interzice TikTok, considerând că este o încălcare a libertății de exprimare.

De asemenea, Institutul non-profit Knight First Amendment de la Universitatea Columbia și-a exprimat îngrijorările, susținând că Congresul ar putea proteja intimitatea și securitatea datelor fără a restricționa accesul americanilor la una dintre cele mai populare platforme de comunicare din lume, conform sursei citate anterior.

Astfel, TikTok se află într-o situație delicată, iar viitorul său pe iPhone și Android este incert. În timp ce unii susțin că măsurile propuse sunt necesare pentru protejarea securității naționale și a datelor utilizatorilor, alții consideră că acestea reprezintă o amenințare la adresa libertății de exprimare și a accesului la tehnologie.

 

Sursa foto: Arhivă

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: