Redactia.ro
Home » Știri » TikTok, sub presiunea Uniunii Europene! Ce măsuri se iau pentru siguranța utilizatorilor

TikTok, sub presiunea Uniunii Europene! Ce măsuri se iau pentru siguranța utilizatorilor

O nouă amenințare la adresa TikTok! Aplicația ar putea dispărea de pe iPhone și Android. Care este planul măreț al americanilor

TikTok, platforma de socializare extrem de populară, se află sub lupele atente ale Uniunii Europene (UE), care investighează posibile încălcări ale Directivei privind serviciile digitale (DSA). Această investigație se concentrează în special pe aspectele legate de siguranța minorilor și alte probleme de conformitate.

TikTok, sub presiunea Uniunii Europene

Procedurile formale inițiate de UE vizează algoritmii adictivi, verificarea vârstei utilizatorilor și setările implicite de confidențialitate. Comisia Europeană (CE) urmărește să contracareze potențialele riscuri pentru bunăstarea fizică și mentală a persoanelor, în special a copiilor, garantând respectarea drepturilor acestora.

Una dintre principalele preocupări este asigurarea că instrumentele de verificare a vârstei implementate de TikTok previn accesul minorilor la conținut inadecvat. De asemenea, se solicită platformei să ofere niveluri ridicate de confidențialitate, siguranță și securitate, inclusiv prin setări de confidențialitate implicite adecvate, potrivit Playtech.

Reacția TikTok

În fața presiunii exercitate de UE, TikTok a fost deja nevoit să facă modificări substanțiale pentru utilizatorii din UE, pentru a se conforma DSA. Aceste modificări includ opțiunea de a bloca algoritmii de recomandare pentru pagina „For You” și introducerea unor noi instrumente de raportare a conținutului dăunător.

De asemenea, TikTok a renunțat la afișarea reclamelor personalizate pentru utilizatorii cu vârste între 13 și 17 ani din UE. Totuși, investigațiile continuă, iar TikTok, alături de alte platforme precum Meta, este supusă unor presiuni pentru a combate conținutul ilegal și dezinformarea.

TikTok a fost printre primii care au dezvoltat noi funcții și setări pentru a proteja tinerii și a-i împiedica pe cei sub 13 ani să acceseze platforma, probleme cu care se confruntă întreaga industrie. Vom continua să lucrăm alături de experți și industrie pentru a ne asigura că tinerii de pe TikTok sunt în siguranță și așteptăm acum oportunitatea de a explica aceste măsuri în detaliu Comisiei”, conform reprezentanților TikTok, relatează sursa citată. 

Cu toate că TikTok a luat deja unele măsuri pentru a se conforma cerințelor UE, presiunea asupra platformei rămâne ridicată. Este evident că siguranța minorilor și respectarea normelor de confidențialitate reprezintă priorități majore pentru UE în ceea ce privește reglementarea platformelor de socializare online.

 

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: