Redactia.ro
Home » Tehnologie » TikTok, interzis în România? Ce trebuie urgent să știe toți utilizatorii

TikTok, interzis în România? Ce trebuie urgent să știe toți utilizatorii

O nouă amenințare la adresa TikTok! Aplicația ar putea dispărea de pe iPhone și Android. Care este planul măreț al americanilor

SRI recomandă interzicerea TikTok în România și asta din cauza riscurilor la care se expun utilizatorii. Iată amănunte.

TikTok, interzis în România? Ce trebuie urgent să știe toți utilizatorii

Serviciul Român de Informații a adus noi argumente împotriva aplicației TikTok, folosită și de români în număr mare. Potrivit unor date, se pare că undeva la 16% dintre români folosesc TikTok.

Oficialii SRI susțin că toate datele utilizatorilor ajung pe serverele din China.

„Nu știu dacă e bine să interzicem ChatGPT. E bine să interzicem TikTok, dacă mă întrebați pe mine. Toate datele de acolo, așa cum s-a făcut și public, ajung pe serverele din China. Și, în afara de asta, chinezii pot activa microfonul – dacă vor, camera și așa mai departe. Ei pot prin TikTok să ia imagini, audio și cei mai vor ei de acolo”, a declarat Anton Rog, directorul Cyberint SRI, potrivit Antena 3 CNN.

În luna mai, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a făcut recomandări în vederea interzicerii descărcării, instalării și utilizării aplicației TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale autorităților și instituțiilor publice din țara noastră. Motivul invocat ar fi că DNSC a identificat „o serie de riscuri de securitate cibernetică inacceptabile cauzate de descărcarea, instalarea sau utilizarea aplicației software TikTok și a serviciului de rețele de socializare TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale autorităților și instituțiilor publice din România”.

Mai multe țări au luat deja măsuri împotriva TikTok. Printre țările care au implementat interdicții parțiale sau totale a aplicației se numără Afganistan, Australia, Belgia, Canada, Danemarca, Franța, India, Letonia, Olanda, Norvegia, Pakistan, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii și nu numai atat. Majoritatea au interzis instalarea și folosirea platformei pe telefoanele de serviciu ale angajaților din Guvern, de exemplu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: