Redactia.ro
Home » Stil de viață » „Toate femeile m-au părăsit când au aflat că am o fiică cu dizabilități – până într-o zi când s-au întors toate la ușa mea” – Ce a reușit să facă bărbatul

„Toate femeile m-au părăsit când au aflat că am o fiică cu dizabilități – până într-o zi când s-au întors toate la ușa mea” – Ce a reușit să facă bărbatul

Un bărbat cu o fiică cu dizabilități nu a avut noroc în dragoste, până când ceva neașteptat s-a întâmplat, și toată lumea din micul lor oraș a aflat. Toate fostele lui iubite au apărut la ușa lui, cerând o nouă șansă, și nu avea idee ce să facă.

Când iubita mea, Lucia, și cu mine am aflat că vom avea un copil, nu știam la ce să ne așteptăm, dar eram foarte entuziasmați. Cu toate acestea, din cauza unor complicații în timpul nașterii și a altor termeni medicali pe care nu i-am înțeles niciodată cu adevărat, fiica noastră prețioasă, Marla, a rămas paralizată. Această situație a afectat-o profund pe Lucia, care, pe deasupra, trecea și prin depresie post-partum.

În cele din urmă, Lucia a plecat, iar eu am rămas singur să-mi cresc fiica. Nu am regretat nicio clipă. Marla este lumina vieții mele: inteligentă, curioasă și plină de energie.

Sunt un tată mândru, iar mama mea, Rosetta, o iubește pe Marla la fel de mult. Ea avea grijă de Marla în fiecare zi cât eu eram la muncă. Nu eram cel mai bogat om din lume, dar ne descurcam bine în mica noastră comunitate din Virginia. Deoarece fiica mea era foarte isteață, am vrut să înceapă să învețe cât mai curând, iar una dintre prietenele mamei mele mi-a recomandat-o pe nepoata ei, Patricia, pentru lecții de tutorat în fiecare după-amiază. Ea era învățătoare la grădinița din oraș și avea nevoie de niște bani în plus, așa că aranjamentul a funcționat perfect.

Viața părea minunată, mai ales că Patricia era foarte drăguță cu Marla și mama mea. Apoi, am cunoscut-o pe Ella și m-am îndrăgostit la prima vedere.

Nu mă mai gândisem să ies la întâlniri de când plecase Lucia. Era prea dureros să mă gândesc la faptul că mama fiicei mele ne-a abandonat, așa că am lăsat deoparte acea parte a mea. Dar Ella a schimbat totul. Era frumoasă, amabilă și extrem de atrăgătoare.

Am început să ieșim, iar chimia dintre noi era uimitoare. I-am spus că am o fiică, și părea încântată să o cunoască. Asta a fost o mare ușurare. Dar n-ar fi trebuit să fie.

Într-o zi, am plănuit o ieșire în familie la grădina zoologică. Era un loc sigur și neutru, unde Ella ar fi putut să petreacă timp cu Marla într-un mod relaxat.

Se pare că ar fi trebuit să îi menționez Ellai că Marla era cu dizabilități înainte de acea zi, pentru că ochii ei s-au mărit de îndată ce am ajuns cu fiica mea în scaun cu rotile. A încercat să zâmbească și să se prefacă că totul era bine, dar în seara aceea am primit un telefon de la ea.

„Îmi pare rău. Deja aveam rețineri în legătură cu a ieși cu un bărbat care are o fiică, dar nu pot face asta,” a spus Ella rapid.

„Ella, nu îți cer nimic. Marla este bine îngrijită de mulți oameni. Nu vei fi responsabilă de nimic, și este minunată. Ai să vezi,” i-am spus aproape implorând-o.

„Nu. Nu pot. Îmi pare rău. La revedere,” a bâiguit rapid Ella și a închis.

A fost tot. Ella a ieșit din viața mea. Desigur, nu îmi doream pe cineva care să simtă așa despre Marla, dar eram devastat. Ea a fost prima femeie cu care am avut o conexiune după plecarea Luciei. Mama și chiar Patricia m-au consolat.

„Uite, Ella a făcut ceea ce trebuia. Poate că a procedat greșit,” a spus Patricia cu ezitare, „dar a plecat înainte ca tu sau Marla să vă atașați prea mult, și asta a salvat multe sentimente rănite. Nu toată lumea poate face față copiilor, și nu toată lumea ar trebui.”

„Ai dreptate,” am spus eu.

„Vei găsi pe cineva mai bun curând. Sunt sigură!” m-a asigurat Patricia, dându-mi speranță înainte să plece în acea după-amiază târzie.

Mama mea mi-a spus aceleași cuvinte, și într-un fel, m-am simțit încurajat. Fusesem singur prea mult timp, și nu ar trebui să renunț la ideea de a întâlni pe cineva.

Cu toate acestea, nu mi-am imaginat că istoria avea să se repete din nou și din nou. Mai întâi a fost Oona, care era minunată și incredibil de frumoasă. I-am spus de la început că am o fiică cu dizabilități, și părea că nu are nicio problemă cu asta. Dar ori de câte ori încercam să o fac să o cunoască pe Marla, găsea o scuză. Muncă. Ieșiri cu prietenii. O programare. Orice. În cele din urmă, am confruntat-o, și mi-a spus că o presez și că nu mai poate face asta. Așa că ne-am despărțit.

Apoi am început să ies cu Janette. Era mai rebelă, cu haine din piele și o atitudine dură. Am așteptat o vreme până să-i spun despre Marla. A fost o altă greșeală. Când a aflat, mi-a spus că era o problemă, deoarece nu ar fi „niciodată cu un bărbat care are copii.”

Am înțeles că poate nu fusese sincer din partea mea, dar alte trei femei – Maureen, Kyra și Vanna – m-au părăsit după ce au aflat de Marla, și eram zdrobit. Mi-am pierdut toată speranța. M-am săturat de întâlniri în general. Știam că nu ele erau în totalitate de vină. Aveau dreptul să aleagă și să își stabilească limitele, dar mă durea că niciuna nu i-a dat măcar o șansă fiicei mele să le câștige inimile. Marla avea atât de multă dragoste de oferit.

Mă simțeam ca un ratat care nu putea să-i ofere fiicei mele o nouă mamă sau o figură maternă. Da, o avea pe bunica ei și Patricia era foarte specială pentru ea. Dar nu era același lucru. Sau cel puțin așa credeam eu.

Într-o zi, Marla a cerut să cumpărăm un bilet la loterie. Acel bilet ne-a schimbat viața.

Zvonurile despre câștigul nostru s-au răspândit rapid, iar toate femeile care mă părăsiseră au început să apară una câte una la ușa mea. Ajutorul, însă, venise deja din partea celor care contau cel mai mult.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect