Redactia.ro
Home » Știri » Tone de carne de pui cu salmonella, în România. Experții dau asigurări că nu au ajuns în magazine

Tone de carne de pui cu salmonella, în România. Experții dau asigurări că nu au ajuns în magazine

Mare atenție la carnea de pui pe care o achiziționați! Au fost depistate la noi în țară, tone de carne de acest tip, infectate cu salmonella.

Tone de carne de pui cu salmonella, în România. Experții dau asigurări că nu au ajuns în magazine

Reprezentanții Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) transmit că nu au ajuns și pe rafturile magazinelor tonele de carne de pui cu salmonella. Cu toate acestea, îndeamnă la atenție sporită, scrie Observator.

Tot ANSVSA transmite că în ultimele luni a crescut importul de carne de pui. De asemenea, în ultimele luni au fost identificate 20 alerte de carne de pui cu salmonella ce urmau să fie puse la vânzare. Loturile de carne de pui nocivă au fost distruse, iar experții au aflat că cele mai multe proveneau din Polonia.

Cum evităm îmbolnăvirea cu salmonella

Specialiștii ne îndeamnă să spălăm carnea de pui foarte bine și să o gătim timp de 20 de min pentru ca bacteria să fie distrusă. Iată ce spun doctorii despre simptome:

”Simptomele infectiei cu Salmonella – salmoneloza – sunt, de obicei, gastro-intestinale : diaree (uneori cu sange), febra, greata, voma, crampe abdominale. Aceste simptome pot fi severe, in special la copiii mici, persoanele in varsta si persoanele cu sistemul imunitar slabit (cum ar fi cele cu HIV / SIDA, cancer, diabet, boli de rinichi). Simptomele pot sa apara dupa 6 – 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubatie) si dureaza in general pana la o saptamana. In cazurile severe, diareea poate fi atat de grava iar deshidratarea atat de accentuata incat bolnavul trebuie spitalizat pentru a i se administra lichide si electroliti intravenos”, potrivit dr. George Gherlan.

Tot potrivit spuselor acestuia, salmonella poate fi prezentă în:

  • ”carne de pasare de curte, carne de porc, carne de vita in cazul in care sunt crude, nu sunt preparate corect sau sunt infectate cu bacteria Salmonella dupa preparare
  • oua infectate, produse din oua, lapte, produse din lapte, atunci cand nu sunt pregatite, manipulate sau pastrate in mod corespunzator
  • rar – animale de companie (broaste testoase, serpi, soparle, salamandre, pasari si soareci)”, potrivit dr. Georgeh Gherlan.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: