Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care este cantitatea ideală de orez pe care să o pui la sarmale

Care este cantitatea ideală de orez pe care să o pui la sarmale

Care este cantitatea ideală de orez pe care să o pui la sarmale

Sarmalele sunt o rețetă tradițională ce nu lipsește de la nicio sărbătoare de pe masa românilor. Chiar și de Paște, românii pregătesc faimoasele sarmale pentru a se bucura de ele împreună cu familia. Iată cum se prepară cele mai bune sarmale și cât orez se pune, de fapt, pentru ca ele să iasă cele mai gustoase!

Cât orez se pune la sarmale. Acesta este secretul lor

Unul dintre cele mai importante secrete pentru sarmale este cantitatea de orez pe care o folosim. Este unul dintre ingredientele de bază din această rețetă, pe lângă carnea de porc. Nu trebuie să exagerăm cu orezul, pentru că altfel sarmalele noastre nu vor ieșit bune deloc, dar nu este indicat nici să folosim o cantitate prea mică. Astfel, este foarte important să știm ce cantitate de orez ar trebui folosit în această rețetă tradițională.

Orezul ar trebui să fie cam 10 la sută din cantitatea de carne pe care o folosim. Mai exact, dacă folosim la sarmale 1 kg de carne tocată trebuie să punem 100 g de orez. Totodată, trebuie să fim atenți și la alte aspecte atunci când facem sarmale. O greșeală imensă este să punem ouă în compoziție, pentru că sarmalele ne  vor ieși tari.

Trebuie să avem grijă și când alegem varza murată pentru că aceasta nu trebuie să fie prea sărată sau prea acră, pentru că va strica gustul sarmalelor. Desigur că acest lucru depinde și de gustul fiecăruia.

Dacă varza noastră este foarte sărată și nu este pe gustul meu familiei putem s-o lăsăm într-un lighean de apă rece să scăpăm de excesul de sare. În ceea ce privește condimentele, pentru cea mai bună rețetă de sarmale acestea sunt cu siguranță sarea,  piperul, cimbrul și boiaua dulce.

Trucurile care fac sarmalele perfecte. Ține cont de ele de Paște

Putem folosi chiar și mărar sau pătrunjel tocate mărunt. O preferință a unora este să folosească bulion sau suc de roșii, pentru că acestea dau o culoare frumoasă preparatului și de asemenea adaugă și un plus de gust.

Un alt sfat foarte important atunci când facem sarmale este să o punem la fundul oalei în care urmează să le gătim, câteva frunze de varză murată pentru ca ele să nu se lipească. Lângă stratul de varză acră tocată pune și câteva crengi de cimbru uscat și ceapă tocată.

Trebuie să ținem cont de faptul că sarmalele nu trebuie îngrămădite, pentru că orezul se va expanda în momentul fierberii și va crește. De aceea, trebuie să le lăsăm loc să crească. Atunci când am terminat de pus toate sarmalele trebuie să punem deasupra lor iarăși varză și crenguțe de cimbru.

Putem pune și foi de dafin. Lichidul din care se fierb sarmalele trebuie compus din zeamă de varză și apă, pentru ca ele să nu fie nici prea acre, dar nici prea nesărate. Este foarte important ca focul să fie la o intensitate mică și ar fi de preferat să gătim sarmalele la cuptor. Sarmalele au nevoie cam de două sau chiar patru ore de gătire.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: