Redactia.ro
Home » Stil de viață » Adevărul despre șoriciul de porc. Ce se întâmplă în corpul tău când îl mănânci, conform medicilor

Adevărul despre șoriciul de porc. Ce se întâmplă în corpul tău când îl mănânci, conform medicilor

Adevărul despre șoriciul de porc

Șoriciul de porc este adorat de români, iar în perioada ignatului acesta este vedeta. Totuși, te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci șorici? Iată răspunsul unui specialist în nutriție la această întrebare!

Cât de sănătos e, de fapt, șoriciul de porc

Toți adorăm șoriciul, însă, cât de sănătos este el pentru noi și corpul nostru? Răspunsul s-ar putea să nu te mulțumească! Șoriciul nu este deloc bun pentru noi, așa că ar trebui să îl consumăm în cantități cât mai mici. El are un conținut foarte mare de calorii, dar și multe grăsimi. Pe lângă asta, șoriciul de porc se digeră foarte greu și ar trebui evitat de cei care au diferite afecțiuni hepatice sau pancreatice, avertizează specialiștii.

”Șoriciul este foarte caloric, are conținut mare de grăsimi și proteine, dar mai mult proteine de calitate inferioară, cum e colagenul. E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care suferă de afecțiuni hepatice, biliare sau pancreatice”, spune Ionuț Ștefan, consultant în nutriție, potrivit sfatulmedicului.ro.

Ce trebuie să știi înainte să mănânci șorici. Ce ne avertizează medicii

De asemenea, ar trebui să privim șoriciul la fel ca pe pielea de pe carnea de pui. Dacă pe aceea o aruncăm, de ce am consuma șoriciul? Este bun la gust, dar știm deja că ne face rău. Dacă totuși vrem neapărat să mâncăm, ar trebui să consumăm foarte puțin.

Mai mult, șoriciul de porc nici măcar nu are aceeași valoare nutritivă pe care o are carnea de porc, fiind doar țesut conjunctiv. Medicii ne avertizează că acesta nu are, practic, niciun aport pentru noi, ci este mai degrabă un aliment inutil și ar fi mai bine să ne ferim de el.

”Șoriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o aruncă. Nu are valoarea nutritivă a cărnii pentru că e făcut din țesut conjunctiv”, a mai spus și nutriționistul Corina Zugravu.

Așadar, înainte să ne bucurăm de șoriciul de porc, ar trebui să luăm în calcul și faptul că el nu este prea bun pentru sănătatea noastră și ne poate afecta în mult mai multe feluri decât ne-am putea închipui.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: