Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de snițele fragede. Iată secretul despre cum trebuie să prepari carnea de pui

Rețetă de snițele fragede. Iată secretul despre cum trebuie să prepari carnea de pui

Rețetă de snițele fragede

Șnițelele sunt foarte apreciate de toți românii, fiind unul dintre cele mai ușor de făcut preparate. Cea mai grea parte este să faci șnitelele să fie fragede. Iată care este secretul!

Cum se fac cele mai fragede șnițele

Este o rețetă simplă, pentru care avem nevoie de doar câteva ingrediente, însă cea mai grea parte este să pregătim niște șnițele care să fie moi și fragede. Acest lucru este cel mai simplu de realizat cu carnea de pui, însă același procedeu este în cazul oricărui tip de carne pe care îl folosim.

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru această rețetă:

– 2 bucăți de  piept de pui (600-700g)

– sare, piper

– făină

– 3 ouă

– pesmet

– ulei pentru prăjit

Cum se fac şniţelele din piept de pui

Tăiem carnea de pui în fâşii potrivite ca mărime. Vrem să încapă perfect într-o farfurie, fără să fie prea mare sau prea mic. De asemenea, nu trebuie să tăiem carnea prea subțire, pentru că aceasta se va usca atunci când vom pune șnițelele în tigaie și putem spune adio cărnii fragede!

Un sfat pentru atunci când tăiem puiul este să îl ținem apăsat cu mâna ca să nu alunece. Mai putem să umezim un prosop și să îl punem sub tocător, să nu avem parte nici de surprize sau accidente neplăcute.

Pasul următor este să batem carnea de pui cu ciocanul pentru șnițele. Mai întâi, punem sare și piper pe ea, iar apoi o batem încet, cu grijă să nu destrămăm puiul care este destul de firav la atingere.

Pentru a face crusta, avem nevoie de trei ouă bătute, de pesment și de făină. Le punem pe toate în recipiente separate, pentru că puiul urmează să treacă prin toate trei. În ouă punem și un praf de sare, pentru gust.

Dăm carnea de pui prin făină, apoi prin ouăle bătute și abia apoi prin pesmet. Cel mai bine este să ne așezăm și recipientele în care punem ingredientele în această ordine, ca să ne fie cât mai ușor. Apoi, punem carnea la prăjit. Avem nevoie de o cantitate destul de mare de ulei: trebuie să fie de cel puțin două degete. Prăjim carnea cam trei-patru minute și apoi e gata. Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: