Redactia.ro
Home » Stil de viață » Top 10 cele mai bune fructe pe care trebuie să le consumi vara. Au vitamine și te ajută să treci mai ușor peste caniculă

Top 10 cele mai bune fructe pe care trebuie să le consumi vara. Au vitamine și te ajută să treci mai ușor peste caniculă

fructe bune vara

Căldura și temperaturile ridicate sunt din ce în ce mai dese, astfel că aproape zilnic avem temperaturi caniculare. Ceea ce putem face în aceste zile este să ne hidratăm corespunzător, dar și să consumăm mai multe fructe și legume decât de obicei, pentru că și acestea au un rol important în hidratare, la rândul lor.

Iată ce fructe ar trebui să mânânci cât mai des vara

Pepenele roșu hidratează foarte mult și chiar protejează împotriva arsurilor solare. El conține vitamina A, B6 și betacaroten.

Piersicile sunt și ele extrem de bune pe timpul verii. Conțin vitaminele A și C, antioxidanți și fibre, toate fiind de mare ajutor pe această caniculă.

Portocalele, deși sunt în vogă mai ales iarna, sunt foarte folositoare tot timpul anului și vara în special. Ele potolesc setea și hidratează foarte bine.

Kiwi are multă vitamina C, potasiu și fibre, ce revigorează întregul organism.

Acestea sunt cele mai bune fructe pe timp de caniculă

Perele sunt zemoase și de aceea hidratează foarte bine, din moment ce conțin destul de multă apă. Ele au și vitamina C.

Cireșele au un nivel ridicat de antioxidanți, potasiu, fibre, vitaminele A și C și sunt perfecte pentru vară, chiar dacă au un preț destul de piperat.

Caisele sunt digerate foarte ușor și oferă organismului doze importante de betacaroten și vitamina A, care ajută la menținerea sănătății pielii.

Zmeura este un fruct răcoros, ce conține multe fibre. Este perfectă ca gustare pe timp de vară, când temperaturile sunt extrem de ridicate.

Murele sunt niște fructe delicioase, ce oferă organismului multe substanțe benefice. Ele conțin salicil, o substanță activă ce este găsită în aspirină. Tocmai de aceea, cei care sunt alergici la acest medicament sau care au o sensibilitate față de aceasta trebuie să aibă grijă în consumul de mure, pentru că le poate face rău.

Ananasul este un fruct exotic ce este perfect pentru vară.Este bogat în enzime și antioxidanți.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: