Redactia.ro
Home » Stil de viață » Top 10 locuri bântuite din București. Diavolul are casă în Capitala României la numărul 19

Top 10 locuri bântuite din București. Diavolul are casă în Capitala României la numărul 19

Casa Diavolului este situată în centrul Bucureștiului.

Bucureștiul, capitala României, este cunoscut nu doar pentru istoria și arhitectura sa bogată, ci și pentru poveștile sale macabre care fascinează și îngrozesc în același timp. De la parcuri și case vechi, la hoteluri și mănăstiri, orașul ascunde în colțurile sale întunecate legende urbane care trezesc curiozitatea. Iată un top 10 al celor mai „bântuite” locuri din București, care țes o pânză a misterului peste oraș:

Parcul Bazilescu (fost Nicolae Bălcescu) – Se spune că tusea seacă a lui Bazilescu, decedat în 1938, poate fi auzită noaptea, străpungând liniștea parcului.

Casa Vernescu pe Calea Victoriei – Aici, unde acum funcționează un restaurant și casino, legenda vorbește despre trei fantome care rătăcesc prin clădire, martori ai jucătorilor ce și-au pierdut averile și viețile la ruletă.

Hotel Cișmigiu – Fosta clădire a Hotelului Palace adăpostește povestea tragică a unei studente care a murit după ce a căzut în casa liftului, strigând după ajutor timp de trei ore.

Balta Vrăjitoarelor din Voluntari – Acest loc misterios este învăluit în legende despre Vlad Țepeș și fenomene paranormale, de la apa care pare a nu avea fund, la furtuni năpraznice ce izbucnesc subit.

Școala Centrală București – Construită de arhitectul Ion Mincu, se zvonește că ar fi bântuită de spirite, cu zgomote stranii auzite în clădire și în curtea interioară.

Mănăstirea Chiajna – Ruinele acestei mănăstiri sunt asociate cu fenomene paranormale, legende despre clopotul care bate singur în nopțile cu lună plină și povești despre pacienții de ciumă.

Casa Poporului – Considerată bântuită de fantome care apar noaptea pe coridoare, unde mii de muncitori au lucrat și unii și-au pierdut viața în timpul construcției.

Spitalul Poștelor – Situat în spatele Bisericii Stravropoleos, se spune că aici ar fi fost un loc unde se făceau traficuri de organe, iar acum este bântuit de sufletele celor decedați.

Orfelinatul de pe Strada Franceză – Poveștile despre acest orfelinat vorbesc despre spiritele a 203 copii care strigă după apă în miez de noapte, suflete chinuite de foame și sete.

Unde este situată casa Diavolului

Casa Diavolului pe Strada David Praporgescu, nr. 19 – Legendele spun că trei femei au murit aici în perioada interbelică, sufletele lor fiind prinse în această casă misterioasă. Două dintre ele au fost ucise, iar a treia s-ar fi sinucis. Casa arată într-un mod aparte, aproape înghițită de iederă.

De asemenea, unele voci spun că în nopţile cu lună plină pe unul din pereţii casei se poate vedea numărul 666, simbol al Diavolului.

Aceste locuri, încărcate de povești și legende, contribuie la farmecul enigmatic al Bucureștiului. Indiferent dacă sunt adevărate sau nu, ele stârnesc imaginația și adaugă un strat de mister explorării urbane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: